Strona 6 z 6

: 2015-02-25, 13:55
autor: OLO 69
Masz jakąś nowa antypianę? Bo jeśli to taka standardowa jak inni sprzedają, to powiem, że super się sprawdza do zacierów zbożowych. Stosuję około 5 ml na 45 litrów zacieru przed dodaniem drożdży. Zacier przy burzliwej fermentacji praktycznie się nie podnosi tzn. nie zwiększa swojej objętości. Dodaję ją tylko raz przed zadaniem drożdży a podczas destylacji nic się nie pieni. Stosuję z 3-4 lata i do zacierów zbożowych to super sprawa.
Pzdr.

: 2015-02-25, 17:12
autor: fuutro
Nie tylko zbożowych, w owocowych też nieźle się sprawdza jeśli nastaw jest na mało klarownym soku. Nie wywala żadnej piany, jedynie sporo dwutlenku węgla ulatuje co widać w rurce.

: 2016-04-25, 09:29
autor: WinoHOBBY
Witajcie,
od 26.04 do 3.05 został uruchomiony kupon rabatowy na 7% zniżki od wszystkich produktów, nawet tych objętych promocją.

Kupon rabatowy: majowka2016

Zapraszamy!