Zakup zolu
Porównałem działanie starego zolu, który zmętniał i nowego-świeżego.
Wnioski: świeżego zolu dałem 10 ml na 2 g żelatyny i 10 l płynu - efekt: nastaw wyklarowany. Starego zolu musiałem dać aż 35 ml, aby wyklarować nastaw.
Z tego wynika, że zol z czasem traci swoje właściwości, nawet jak jest przechowywany w cieple.
Wnioski: świeżego zolu dałem 10 ml na 2 g żelatyny i 10 l płynu - efekt: nastaw wyklarowany. Starego zolu musiałem dać aż 35 ml, aby wyklarować nastaw.
Z tego wynika, że zol z czasem traci swoje właściwości, nawet jak jest przechowywany w cieple.
Pozdrawiam
Witam ..hmmmm dość "elastyczne " zagadnienie jeżeli chodzi
o
"ZATWARDZENIA "
i od tego ile mam opróżnić butelek bo nie chciałbym mieszać takich dobroci a po Twoim
winku za zlocie i po i 5-cio dniowej "żytniej " ( którą jeszcze mam nie w całości bo chcę zobaczyć jak się zmienia nuta smakowa z czasem ) mam dobre wspomnienie które warto "replay"
pozdrawiam .
a nie o tym miałem pisać ile czasu potrzebujesz aby odgrzać pierożki wszak smaczne .. i mniam i przygotować gościnę ...
98%
p.s. @Adwokat chyba będzie pierwszy ..
o
to zależy czy na A4 nie maczasu potrzebujesz na dojechanie.
"ZATWARDZENIA "
i od tego ile mam opróżnić butelek bo nie chciałbym mieszać takich dobroci a po Twoim
winku za zlocie i po i 5-cio dniowej "żytniej " ( którą jeszcze mam nie w całości bo chcę zobaczyć jak się zmienia nuta smakowa z czasem ) mam dobre wspomnienie które warto "replay"
pozdrawiam .
a nie o tym miałem pisać ile czasu potrzebujesz aby odgrzać pierożki wszak smaczne .. i mniam i przygotować gościnę ...
98%
p.s. @Adwokat chyba będzie pierwszy ..
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 54 gości