Jestem początkujący, do tej pory działałem na zestawie od dziadka bańka i chłodnica
Szukam czegoś lepszego ale pytanie mam chemiczne.
Zazwyczaj przerabiam stare przetwory owocowe lub wina. Czy da się tu coś zepsuć aby wynik był niezdrowy?
Nie chodzi o walory smakowe czy zapachowe tylko czy można coś zepsuć żeby np wyszedł metyl?
Pytanie jak nie zepsuć :)
Re: pytanie jak nie zepsuć :)
Z tony cukru można wyprodukować około 3g czystego metanolu, a i tak będzie pity razem z etanolem, więc ze strony tego związku nic Ci nie grozi Na pewno szybciej zabije Cię czysty etanol
Pozdrawiam
Darek
Darek
Re: pytanie jak nie zepsuć :)
A z tych owoców i jak cos przegrzeje albo za szybko albo nie wiem co nic złego nie wyjdzie?
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 96 gości