Posiadam znaczną ilość kukurydzy i jęczmienia.
Chciałbym przeprowadzić słodowanie i tu pojawia się problem M-3 w bloku wielkopłytowym.
Szukam sposobu,jak poprowadzić proces nie narażając zmysłu powonienia,rodziny i zacnego
sąsiedztwa na zapachy temu towarzyszące.
pozdro
Słodowanie w warunkach wielkiej płyty
-
- 101%
- Posty: 1261
- Rejestracja: 2010-04-05, 00:16
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Gdzie trzymasz te większe ilości zbóż?
Można słodować w miejscu przechowywania
A tak na poważnie, to wybierasz skomplikowaną drogę do własnego trunku.
Nie mając komfortowych warunków do uprawiania hobby poszedłem na skróty i kupiłem śrutowany słód. Ale i tak zatarcie 25 kg to było spore wyzwanie gdy czasu brak, a bimrofornia za miastem.
Idąc za ciosem zacieram po raz pierwszy worek śruty kukurydzianej - enzymami
Można słodować w miejscu przechowywania
A tak na poważnie, to wybierasz skomplikowaną drogę do własnego trunku.
Nie mając komfortowych warunków do uprawiania hobby poszedłem na skróty i kupiłem śrutowany słód. Ale i tak zatarcie 25 kg to było spore wyzwanie gdy czasu brak, a bimrofornia za miastem.
Idąc za ciosem zacieram po raz pierwszy worek śruty kukurydzianej - enzymami
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości