Strona 2 z 2

: 2017-02-23, 19:22
autor: wiking
A co z tym węglem z tematu, bo na razie, to same pierdolamento nie na temat.

: 2017-02-27, 09:00
autor: kopytoszczak
Przepuściłem przez kolumnę ten (o którym pisałem wcześniej) nastaw z dodatkiem kawy Inki i jestem z niego bardzo zadowolony. Nie puszczam go drugi raz na rurę, bo ma fajny delikatny zbożowo - kawowy posmaczek i szkoda mi się go pozbyć. Następnym razem dodam więcej Inki do nastawu (tym razem była to paczka 200 g.).

Re: Eksperyment z węglem aptecznym

: 2017-05-16, 11:46
autor: kopytoszczak
I kolejny nastaw z kawą Inką poszedł na rurki. Tym razem na 25 l nastawu cukrowego dodałem 0,5 kg. Inki. Smak gotowego produktu wyraźnie jęczmienno-żytni z nutą cykorii :D

Re: Eksperyment z węglem aptecznym

: 2017-05-16, 14:17
autor: laurentp
Jak gotowałeś? Normalna rektyfikacja czy "krótka rura"?

Re: Eksperyment z węglem aptecznym

: 2017-05-18, 14:12
autor: kopytoszczak
Jednokrotna rektyfikacja.