Zacier z cukru to nic innego jak tylko wino, tyle ze bez owoców (choć mozna i robić z owocami) więc warto sie zaznajomić z podstawami wyrobu, które znajdują sie tu:
http://www.old.wino.org.pl/frames/menu2.html
http://akropolis.pol.lublin.pl/users/tnowacki/1.zip
http://www.winnica.golesz.pl/wina.html
http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/1476
Wiedzę można potem uzupełnić na forum:
http://wino.org.pl/forum/index.php
moon
Winiarstwo czyli zaciery owocowe i nie tylko
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Re: Winiarstwo czyli zaciery owocowe i nie tylko
To za skromnie powiedziane . Mimo, że forum jest winiarskie, zagadnienia tam poruszane powinien przeczytać każdy "zaciernik", a pytań dotyczących fermentacji będzie na pewno 90% mniej.moonjava pisze:Wiedzę można potem uzupełnić na forum:
http://wino.org.pl/forum/index.php
CK
podaje adres kolejnej strony winiarskiej, mysle najciekawsze- kasiazki do pobrania, miedzy innymi biblia winiarstwa owocowego- Cieslak
http://www.mamcar.jawnet.pl
http://www.mamcar.jawnet.pl
Myślę, że ten post http://www.bimber.info/forum/viewtopic. ... ght=#31141 powinien się znaleźć w tym miejscu.
Najgorsza decyzja, to brak decyzji.
- zbynek, pozdrawiam
- zbynek, pozdrawiam
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 46 gości