Likier kawowy ala Sheridan`s

Przepisy, porady na zaprawianie alkoholu i wyrób nalewek
Vivenda
30%
30%
Posty: 31
Rejestracja: 2008-03-21, 12:44

Post autor: Vivenda » 2008-07-05, 12:45

Jak za słodki to troszkę zmodyfikować przepis pod własne (żony) upodobanie. Mniej cukru, więcej mleka. Zanotować uwagi do przepisu i co jakiś czas go odkurzyć :D .

Awatar użytkownika
Ostoja
100%
100%
Posty: 1482
Rejestracja: 2008-01-01, 03:18
Lokalizacja: Dolny śląsk

Post autor: Ostoja » 2008-07-05, 19:03

Wróciłem przed chwilą z sąsiedniej miejscowości, gdzie poczęstowałem kilka niewiast. W ich opinii likier smaczny. Uznanie dla kolegi. A jak moja porterówka, czy robił kolega :?:
Pozdrawiam Ostoja

Vivenda
30%
30%
Posty: 31
Rejestracja: 2008-03-21, 12:44

Post autor: Vivenda » 2008-07-06, 06:54

Z braku czasu dopiero dziś mogę skoczyć do jakiegoś marketu po odpowiednie piwa.
Przepis leży zapisany i czeka na realizację.
Dam znać, jakie będą odczucia smakowe.

Awatar użytkownika
Ostoja
100%
100%
Posty: 1482
Rejestracja: 2008-01-01, 03:18
Lokalizacja: Dolny śląsk

Post autor: Ostoja » 2008-07-06, 08:30

Witam.
Jeżeli już kolega zakupi odpowiednie piwo i zrobi porterówkę, proszę uzbroić się w cierpliwość i nie spieszyć sie z konsumpcją. Porterówka z biegiem upływu czasu jest coraz smaczniejsza. Ja to zabieram się za nią nie wcześniej jak po dwóch tygodni. Pozdrawiam Ostoja

KARMEL
90%
90%
Posty: 509
Rejestracja: 2008-01-06, 18:54

Post autor: KARMEL » 2008-07-08, 08:38

Witam
:D Podziwiam cierpliwość :D :D :D
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ostoja
100%
100%
Posty: 1482
Rejestracja: 2008-01-01, 03:18
Lokalizacja: Dolny śląsk

Post autor: Ostoja » 2008-07-08, 10:57

Witam.
Proszę kolegę @Karmel, żeby łaskawym okiem przejrzał aforyzmy na temat cierpliwości, podaję link:

http://cytaty.eu/motyw/cierpliwosc.html

______________________
Pozdrawiam Ostoja :D

gatorek23
30%
30%
Posty: 48
Rejestracja: 2008-05-27, 15:37

Likier kawowy ala Sheridan`s

Post autor: gatorek23 » 2008-07-08, 13:00

SUPER.
WSZYSTKIM SMAKOWAłO.
Ostatnio zmieniony 2008-09-03, 12:49 przez gatorek23, łącznie zmieniany 1 raz.

KARMEL
90%
90%
Posty: 509
Rejestracja: 2008-01-06, 18:54

Post autor: KARMEL » 2008-07-08, 23:42

Witam
@Ostoja podziwiam oczytanie
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ostoja
100%
100%
Posty: 1482
Rejestracja: 2008-01-01, 03:18
Lokalizacja: Dolny śląsk

Post autor: Ostoja » 2008-07-08, 23:49

Witam Kolegę @Karmel. Jeśli to ma być komplement to bardzo dziękuje. Serdecznie pozdrawiam Kolegę. Ostoja :D

KARMEL
90%
90%
Posty: 509
Rejestracja: 2008-01-06, 18:54

Post autor: KARMEL » 2008-07-09, 15:11

Witam
To by komplement
Pozdrawiam

onek_uk
60%
60%
Posty: 236
Rejestracja: 2008-06-03, 01:39
Lokalizacja: Jukej :)

Post autor: onek_uk » 2008-07-13, 15:10

@Vivenda
no musze powiedziec ze nawet wychodzi niezle cacko ale ja dodalem troszke inny cukier a mianowicie dodalem taki bardzo ciemny cukier z trzciny cukrowej , w smaku nawet taki lekko karmelkowy,jak dla mnie bomba,a i do porterowki dalem tez ten cukier
:wink: pozdrawiam

Vivenda
30%
30%
Posty: 31
Rejestracja: 2008-03-21, 12:44

Post autor: Vivenda » 2008-07-14, 04:12

Eksperymenty w tej dziedzinie są wskazane.

grószkówka
0%
0%
Posty: 1
Rejestracja: 2007-10-07, 15:37

Post autor: grószkówka » 2008-07-15, 20:03

Powiem ze ten przepis jest całkiem dobry i likier wyszedł smakowity

Ja podobny robiłem inaczej a mianowicie na patelnie (do przepalanki) dawałe 7 łyżeczek cukru i jeden cukier waniliowy po roztopieniu dodawałem 4 łyżeczki kawy mielonej (lavazy)
i zalewałem to wrzącom wodom w ilosci około połowy szklanki oczywisćie cały czas mieszałem aż wszystko się rozposci troche chlapie ale co się nie robi dla żony bo ona uwielbia ten likier morzna to przecedzić (osad z kawy osadza się na dnie butelki)
tak sporządzoną miksture rozcięczam w 1litrze wódeczki 50% i dodaje syrop z cukru trzcinoego 200 ml (kupiony w makro 1,5l kosztuje7,00zł) i na koniec dodaje mleko zagęszczone niesłodzone i podajeny do stołu

ten przepis morzna modifikować w dowolny sposób

Awatar użytkownika
robol69
90%
90%
Posty: 957
Rejestracja: 2005-12-27, 07:27

Post autor: robol69 » 2008-07-19, 15:34

bnp pisze:Kolega grószkówka może mieć nica takiego jak mu się podoba bo przecież jest to nazwa, tak jak kiedyś zespół Defekt Muzgó
Zgadzam się z Tobą w 100% ( ale wyszło ) i nie jest moim celem
wyśmiewanie kogoś , stawianie do pionu czy uszczęśliwianie na siłę
chciałem zwrócić uwagę w/w kolegi że można się trochę postarać.
Polak potrafi !!!

Awatar użytkownika
Ostoja
100%
100%
Posty: 1482
Rejestracja: 2008-01-01, 03:18
Lokalizacja: Dolny śląsk

Post autor: Ostoja » 2008-09-23, 17:37

Kolego @Vivenda muszę się pochwalić, wczoraj gdy byłem w drukarni, właścicielce dałem przepis na nalewkę ala Sheridan`s. Ponieważ nie miała takiej "naszej wódki"dałem jej swoją taką 55%.
__________________
Pozdrawiam Ostoja

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości