Kupażowanie destylatów

Przepisy, porady na zaprawianie alkoholu i wyrób nalewek
Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6990
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Kupażowanie destylatów

Post autor: magas » 2009-02-27, 19:05

Kupażowanie destylatów, może ma ktoś jakieś przepisy , doświadczenie w tym kierunku. Mam destylaty owocowe , malina , jabłko , porzeczka z agrestem , wiśnia czarna porzeczka , wiśnia , truskawka , winogron , ryż , ziemniaki , cukrówki itd :book ucze się tu omijać błędy ponieważ to najlepsze forum w tym kierunku :1st , pozdro dla wszystkich kapaczy , Magas
Ostatnio zmieniony 2012-10-30, 16:31 przez magas, łącznie zmieniany 2 razy.

fuzione
10%
10%
Posty: 16
Rejestracja: 2007-12-27, 17:32
Lokalizacja: Łódź

kupaż

Post autor: fuzione » 2009-02-27, 21:37

polecam zakupienie domowy wyrób win Cieślaka, jeżeli dane smaki owoców dobrze łączą się w winach, w nalewkach to zawierzam i w destylatach- autor podaje naprawdę dobre kompozycje tylko z kwaskiem znacznie przesadza

Awatar użytkownika
zbynek
101%
101%
Posty: 2005
Rejestracja: 2007-07-26, 19:37

Re: kupaż

Post autor: zbynek » 2009-02-27, 21:47

fuzione pisze:... jeżeli dane smaki owoców dobrze łączą się w winach, w nalewkach to zawierzam i w destylatach...
Jeśli chodzi o wina i nalewki jestem za, ale jęli chodzi o destylaty to już inna bajka, ja preferuje destylaty gatunkowe. Z doświadczenia wiem że dobrze się komponuje destylat jabłkowy użyty do wyrobu ginu i żubrówki, natomiast destylat winny nieźle smakuje jak na jego bazie zrobi się przepalankę wg. przepisu Cieślaka. Mieszania czystych destylatów smakowych nie próbowałem i tu otwiera się pole do doświadczeń.
Najgorsza decyzja, to brak decyzji.
- zbynek, pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 55 gości