Kupażowanie destylatów
Kupażowanie destylatów
Kupażowanie destylatów, może ma ktoś jakieś przepisy , doświadczenie w tym kierunku. Mam destylaty owocowe , malina , jabłko , porzeczka z agrestem , wiśnia czarna porzeczka , wiśnia , truskawka , winogron , ryż , ziemniaki , cukrówki itd ucze się tu omijać błędy ponieważ to najlepsze forum w tym kierunku , pozdro dla wszystkich kapaczy , Magas
Ostatnio zmieniony 2012-10-30, 16:31 przez magas, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: kupaż
Jeśli chodzi o wina i nalewki jestem za, ale jęli chodzi o destylaty to już inna bajka, ja preferuje destylaty gatunkowe. Z doświadczenia wiem że dobrze się komponuje destylat jabłkowy użyty do wyrobu ginu i żubrówki, natomiast destylat winny nieźle smakuje jak na jego bazie zrobi się przepalankę wg. przepisu Cieślaka. Mieszania czystych destylatów smakowych nie próbowałem i tu otwiera się pole do doświadczeń.fuzione pisze:... jeżeli dane smaki owoców dobrze łączą się w winach, w nalewkach to zawierzam i w destylatach...
Najgorsza decyzja, to brak decyzji.
- zbynek, pozdrawiam
- zbynek, pozdrawiam
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 55 gości