Cytrynówka bodzia.1974 - smakosz tego trunku.
Również i ja zrobiłem wczoraj słynną cytrynówkę tylko jedno mnie niepokoi że nie chce się wyklarować czy to może za szybko? Bo kolejność dodawana była następująca spirytus odwar ze skórek i syrop z wody soku i cukru.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez jogi30, łącznie zmieniany 1 raz.
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Moja cytrynówka stoi w piwniczce i w niedługim czasie uzyskała pełną klarowność.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/b5120238b2bb070b
Chłód dobrze robi tego typu wódeczkom, więc warto zrobić tak jak radzą koledzy.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/b5120238b2bb070b
Chłód dobrze robi tego typu wódeczkom, więc warto zrobić tak jak radzą koledzy.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez janik, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Ja osobiście oraz moi znajomi uważamy, że mętna nawet z odrobinkami cytryny świadczy, o jakości a nie zaprawce.
Jeżeli ktoś chce mieć klarowną to skórki i sok połączyć ze spirytusem po 7-8h cała zawiesina unosi się na powierzchni, zlać,, czysty sok" a potem dodać syrop.
A co do modyfikacji to ostatnio robię ok 32-35% podobno smaczniejsza.
Ja osobiście oraz moi znajomi uważamy, że mętna nawet z odrobinkami cytryny świadczy, o jakości a nie zaprawce.
Jeżeli ktoś chce mieć klarowną to skórki i sok połączyć ze spirytusem po 7-8h cała zawiesina unosi się na powierzchni, zlać,, czysty sok" a potem dodać syrop.
A co do modyfikacji to ostatnio robię ok 32-35% podobno smaczniejsza.
maxcd
- robert4you
- 80%
- Posty: 432
- Rejestracja: 2016-04-01, 10:24
Owoce wisząc nie stykają się z płynem http://zszywka.pl/p/wisielec-5402456.html .
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości