Lubczyk
- masterofbimber
- 40%
- Posty: 92
- Rejestracja: 2008-04-10, 10:58
- Lokalizacja: Dolny Śląsk
Przepis z:Forum Domowych Winiarzy
PARFAIT AMOUR
20 g. skorki pomaranczy (bez albedo),
10 g. skorki cytryny (jak wyzej),
1,5 g. gozdzikow,
10 g. lubczyku (suszony korzen) - Lovage, Levisticum officinale,
1 litr spirytusu 70 %,
20 g. swiezych platkow fiolka ( zwyklego z ogrodu - teraz na to pora).
500 g. cukru,
1 1/2 szklanki wody.
Skorki pomaranczy, cytryny , gozdziki i lubczyk macerowac w spirytusie 2 tygodnie. Przefiltrowac. Zrobic syrop z cukru i wody i ostudzic. W miedzyczasie fiolki macerowac w otrzymanym alkoholu, az osiagniemy intensywny kolor niebieski. Odcedzic i dodac syrop. jeszcze raz wszystko przefiltrowac do butelek na 6 tygodni. Kobitki - podawajcie to waszym upatrzonym, a beda za wami szalec.
PARFAIT AMOUR
20 g. skorki pomaranczy (bez albedo),
10 g. skorki cytryny (jak wyzej),
1,5 g. gozdzikow,
10 g. lubczyku (suszony korzen) - Lovage, Levisticum officinale,
1 litr spirytusu 70 %,
20 g. swiezych platkow fiolka ( zwyklego z ogrodu - teraz na to pora).
500 g. cukru,
1 1/2 szklanki wody.
Skorki pomaranczy, cytryny , gozdziki i lubczyk macerowac w spirytusie 2 tygodnie. Przefiltrowac. Zrobic syrop z cukru i wody i ostudzic. W miedzyczasie fiolki macerowac w otrzymanym alkoholu, az osiagniemy intensywny kolor niebieski. Odcedzic i dodac syrop. jeszcze raz wszystko przefiltrowac do butelek na 6 tygodni. Kobitki - podawajcie to waszym upatrzonym, a beda za wami szalec.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 44 gości