Zacznę od Starego Dębu, albo użyłem kiepskiego destylatu albo to jakaś porażka
bo smakuje jak podły bimber.
Może się przegryzie- żal mi tam wrzucać płatków np whisky.
Rum, jasny mi nie smakował natomiast przy takiej recepturze:
upalić karmel - tzn cukier wręcz 3 łyżki upalić na patelni aby się dymiło
zalać pół szklanki wrzątku, rozpuścić tę miksturę z ćwierć szklanki cukru
rozrobić to żeby w sumie płynu było pół na pół ze spirytusem
wyszła ambrozja, wypiłem prawie pół litra tak mi smakował ten Dark Rum
-kac spory następnego dnia ale myślę, że jakby użyć do karmelu nierafinowanego cukru trzcinowego...
Likier Śliwkowy- właśnie testuję Dodałem do pół L butelki alk zaprawkę trochę więcej niż na pół L oraz cukier trzcinowy nierafinowany około 80g, wrażenia są takie, że trochę mi to przypomina Bułgarską Rakiję pitą - tzn smakowaną przeze mnie w 1984, dodałem jednak więcej spirytusu gdyż nadmiar zaprawki spowodował lekką gorycz? Ale muszę przyznać, że jest nie najgorsza a nawet nie zła
Rum, Likier Śliwkowy, Stary Dąb- Biowin
-
- 50%
- Posty: 106
- Rejestracja: 2009-12-20, 14:08
- Lokalizacja: pomorskie
Rum, Likier Śliwkowy, Stary Dąb- Biowin
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez DulfLingren, łącznie zmieniany 1 raz.
"..wypijesz jedno ,drugie piwo -pojdziesz trochę krzywo...a po gorzale wcale..."
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości