Nalewki ziołowo lecznicze
Robię kilka nbalewek leczniczych. Są b. skuteczne.
1. Na chorobę morską, (mam duże doświadczenie jako kapitan) - nalewka z imbiru, wielokrotnie ratowała w krytycznych sytuacjach moje załogi.
2. Przeciwbakteryjna, to nalewka czosnkowa, obrzydliwa , ale dobrze robi.
3. Przeciw wirusowa to nalewka badjanowa, (pomysł od technologa z Polfy) ne tylko smaczna, ale b. skuteczna.
4. Nalewka sosnowa na gardło. Super działa i jest do wypicia.
5. N alewki z różeńca górskiegom, żeń-szenia nie trzeba reklamować.
Szczególy mogę podać zainteresowanym na pw.
1. Na chorobę morską, (mam duże doświadczenie jako kapitan) - nalewka z imbiru, wielokrotnie ratowała w krytycznych sytuacjach moje załogi.
2. Przeciwbakteryjna, to nalewka czosnkowa, obrzydliwa , ale dobrze robi.
3. Przeciw wirusowa to nalewka badjanowa, (pomysł od technologa z Polfy) ne tylko smaczna, ale b. skuteczna.
4. Nalewka sosnowa na gardło. Super działa i jest do wypicia.
5. N alewki z różeńca górskiegom, żeń-szenia nie trzeba reklamować.
Szczególy mogę podać zainteresowanym na pw.
melowiec
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Zdarza mi sie pływać na kutrze i nie bardzo to znoszę ..melowiec pisze: Robię kilka nbalewek leczniczych. Są b. skuteczne.
1. Na chorobę morską, (mam duże doświadczenie jako kapitan) - nalewka z imbiru,
A o tej czytałem gdzies na forum i jestem jej ciekawy..melowiec pisze:4. Nalewka sosnowa na gardło. Super działa i jest do wypicia.
Jak mozna to poproszę o przepisy na pw.
Ryby łowię.
Nalewka BADJANOWA ( b,dobra, działanie przeciwwirusowe, przetestowana w POLFIE WARSZAWA, b.duża ilość kwasu szikimowego podstawowego składnika leków przeciwwirusowych, smaczna)
Przygotowanie: 6 gwiazdek anyżu gwiażdzistego na 1L 40%, odstawić na min.4tyg.
Nalewka Czosnkowa (działanie przeciw bakteryjne, b. skuteczna, smak obrzydliwy ale dobrze robi)
Przygotowanie: duża główka świeżego czosnku (obrać, drobno posiekać)
+ 0,75L 45% (na 2 tygodnie w ciemnym miejscu)
Przefiltrować, dodać garść rodzynek (na 6 m.-cy)
Przefiltrować, odstawić na 30 dni.
Przepisy na inne nalewki lecznicze, np. BURSZTYNOWA, ORZECHOWA, SOSNOWA,IMBIROWA, ŻEŃ-SZENIOWA, Z RÓŻEŃCA GÓRSKIEGO, KASZTANOWA(nie do picia/tylko do smarowania) są dostępne w róznych wersjach w internecie.
Życzę zdrowia.
Przygotowanie: 6 gwiazdek anyżu gwiażdzistego na 1L 40%, odstawić na min.4tyg.
Nalewka Czosnkowa (działanie przeciw bakteryjne, b. skuteczna, smak obrzydliwy ale dobrze robi)
Przygotowanie: duża główka świeżego czosnku (obrać, drobno posiekać)
+ 0,75L 45% (na 2 tygodnie w ciemnym miejscu)
Przefiltrować, dodać garść rodzynek (na 6 m.-cy)
Przefiltrować, odstawić na 30 dni.
Przepisy na inne nalewki lecznicze, np. BURSZTYNOWA, ORZECHOWA, SOSNOWA,IMBIROWA, ŻEŃ-SZENIOWA, Z RÓŻEŃCA GÓRSKIEGO, KASZTANOWA(nie do picia/tylko do smarowania) są dostępne w róznych wersjach w internecie.
Życzę zdrowia.
melowiec
Właśnie to chlam. Jest to mocno posłodzone, bo zostawia pianę po wlaniu do szkła. Kolorystycznie ciemny bursztyn, klarowne. Bardzo długie łzy.maxcd pisze:LikierBlutwurz” 50% 0, 7l
Aromat: górna nuta: anyż, pięciornik, tymianek, ziołowo, ale nie za bardzo, dość słodko. Nuta dolna: przyprawy i alkohol, cynamon, może i imbir, nie wyczuwałem gałki ani jakichś ciekawostek, może, ale to jest duże "może" korzeń kosaćca.
W smaku: bardzo słodkie, nie gorzkie, grzeje od cynamonu, tylko dzieci wstrząsa 50%-nie czuć. Wyjątkowo pijalne, hybryda słodyczy Jagermeister'a i goryczy Boonekamp'a. Dość wyraźnie rozcieńczone, bo pije się gładko, finisz długi, słodko-pikantny, bez wyraźnych gorycz. Wyrazisty miód-lipa albo wielokwiat, bo nie dominuje. Lekko lukrecjowe-anyż. Dla fanów gorzkich trunków rozczarowanie, ale jako napój sam w sobie, wielce smaczny, można duldać i duldać. Chłodzić nie trzeba.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości