Nastaw z jabłek
Nastaw z jabłek
Witam chciałbym zapytać o jakiś sprawdzony przepis na nastaw z jabłek w miarę prosty, ile jabłek ile cukru, jakie drożdże, jaka pożywka ile trzymać takich inf. potrzebuję.
Ostatnio zmieniony 2014-01-13, 18:54 przez mauz, łącznie zmieniany 1 raz.
Po pierwsze, to nastaw z jabłek.
Jeśli nie chcesz posmaków bimbru, w jabłkowicy, to na każde 10kg pulpy daj 1kg cukru. Użyj drożdży winnych aktywnych (bayanusów).
Jeśli nie chcesz posmaków bimbru, w jabłkowicy, to na każde 10kg pulpy daj 1kg cukru. Użyj drożdży winnych aktywnych (bayanusów).
"I to wszystko bez najmniejszej kropelki rumu." - Jack Sparrow (Piraci z Karaibów)
"Dlaczego rum!?" - Jack Sparrow
"Dlaczego zawsze brakuje rumu?" - Jack Sparrow
"Dlaczego rum!?" - Jack Sparrow
"Dlaczego zawsze brakuje rumu?" - Jack Sparrow
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Ale to jest opcja sprawdzona, i polecana na sąsiednim forum - AD.
Smakówki robimy przeważnie na pot-stilu. A na nim ciężko przeprowadzić destylację, żeby nie pachniało bimberkiem.
Smakówki robimy przeważnie na pot-stilu. A na nim ciężko przeprowadzić destylację, żeby nie pachniało bimberkiem.
"I to wszystko bez najmniejszej kropelki rumu." - Jack Sparrow (Piraci z Karaibów)
"Dlaczego rum!?" - Jack Sparrow
"Dlaczego zawsze brakuje rumu?" - Jack Sparrow
"Dlaczego rum!?" - Jack Sparrow
"Dlaczego zawsze brakuje rumu?" - Jack Sparrow
- Emiel Regis
- 90%
- Posty: 656
- Rejestracja: 2012-05-12, 14:56
- Lokalizacja: Picardie, Żywiec
Tutaj też się o tym wspominaKamal pisze:Ale to jest opcja sprawdzona, i polecana na sąsiednim forum - AD.
Eee tam, pleciesz jakieś dyrdymały. Wolne grzanie i rzetelne odebranie serca, a nawet na prostym aparaciku można dostać coś, po czym niejeden amator wiejskiego bimberku będzie Ci gotów pięty całować.Kamal pisze:Smakówki robimy przeważnie na pot-stilu. A na nim ciężko przeprowadzić destylację, żeby nie pachniało bimberkiem.
Emiel Regis dobrze prawi.
Poczytałem forum i zastosowałem kilka rad, przedłużyłem deflegmator,
dorzuciłem miedzi zastosowałem bardzo wolny odbiór i
non stop kontrola zapachów. 96* i powyżej w kotle jako pogon.
Nastaw z glukozy dobrze wyklarowany i teść powiedział, że go w wała robię bo to nie jest
bimber ....
Poczytałem forum i zastosowałem kilka rad, przedłużyłem deflegmator,
dorzuciłem miedzi zastosowałem bardzo wolny odbiór i
non stop kontrola zapachów. 96* i powyżej w kotle jako pogon.
Nastaw z glukozy dobrze wyklarowany i teść powiedział, że go w wała robię bo to nie jest
bimber ....
Ryby łowię.
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Co wobec tego maja powiedzieć miliony much siadających na gównie. Posłuchaj dobrych rad kolegów, by się z Ciebie nie śmiali.Kamal pisze:Ale to jest opcja sprawdzona, i polecana na sąsiednim forum - AD.
.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Brzydal, łącznie zmieniany 1 raz.
- gruby.jaro
- 30%
- Posty: 35
- Rejestracja: 2014-01-24, 22:05
- Lokalizacja: Podkarpacie
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości