Jak zaprawiam...

Przepisy, porady na zaprawianie alkoholu i wyrób nalewek
pkozik
30%
30%
Posty: 40
Rejestracja: 2015-11-28, 21:40

Jak zaprawiam...

Post autor: pkozik » 2018-03-13, 18:06

Prosty i sprawdzony, na 5l czystego bimberku 50-60% dwa opakowania sliwek suszonych bakaldor z biedronki, odstawiamy i zapominamy na 2-3 miesiące (mieszajac czasami).
Drugi to 5 l bimberku i 500g rodzynek sultanskich plus dwa plasterki cytryny i zapominamy na kilka miesiecy.

Cyrograf15
70%
70%
Posty: 336
Rejestracja: 2008-02-25, 19:32
Lokalizacja: Kraków

Re: Jak zaprawiam...

Post autor: Cyrograf15 » 2018-03-13, 20:09

Właśnie zrobiłem porterówkę.
1 l bimbru 80-90%
dwa portery Żywca (próbowałem inne i gorsze wychodzi)
szklanka miodu (wielokwiat, ale nie konecznie), dokłdnie rozpuścić w piwie przed dolaniem bimbru
i zapominamy na dwa trzy miesiące.
Wojtek

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości