Prosty i sprawdzony, na 5l czystego bimberku 50-60% dwa opakowania sliwek suszonych bakaldor z biedronki, odstawiamy i zapominamy na 2-3 miesiące (mieszajac czasami).
Drugi to 5 l bimberku i 500g rodzynek sultanskich plus dwa plasterki cytryny i zapominamy na kilka miesiecy.
Jak zaprawiam...
-
- 70%
- Posty: 336
- Rejestracja: 2008-02-25, 19:32
- Lokalizacja: Kraków
Re: Jak zaprawiam...
Właśnie zrobiłem porterówkę.
1 l bimbru 80-90%
dwa portery Żywca (próbowałem inne i gorsze wychodzi)
szklanka miodu (wielokwiat, ale nie konecznie), dokłdnie rozpuścić w piwie przed dolaniem bimbru
i zapominamy na dwa trzy miesiące.
Wojtek
1 l bimbru 80-90%
dwa portery Żywca (próbowałem inne i gorsze wychodzi)
szklanka miodu (wielokwiat, ale nie konecznie), dokłdnie rozpuścić w piwie przed dolaniem bimbru
i zapominamy na dwa trzy miesiące.
Wojtek
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 61 gości