Skrobia ziemniaczana

tadwoj
30%
30%
Posty: 31
Rejestracja: 2006-06-03, 15:18

Skrobia ziemniaczana

Post autor: tadwoj » 2008-03-16, 08:45

Mam 25 kg tej mąki, ale nie zacierałem nigdy.Mam też enzymy od 98%, tj Termamyl itd. Nie wiem jak zacząć, jakie temp. i stężenia. Prosze o poradę. Ps. czy się przyjmuje że skrobi w tej mące jest 100%?

[ Dodano: 2008-03-19, 18:33 ]
tadwoj pisze:Mam 25 kg tej mąki, ale nie zacierałem nigdy.Mam też enzymy od 98%, tj Termamyl itd. Nie wiem jak zacząć, jakie temp. i stężenia. Prosze o poradę. Ps. czy się przyjmuje że skrobi w tej mące jest 100%?
Nikt nie umie nic dodać do tego tematu? W starych postach nie ma za dużo na ten temat.
Ostatnio zmieniony 2008-10-31, 16:44 przez tadwoj, łącznie zmieniany 1 raz.

onek_uk
60%
60%
Posty: 236
Rejestracja: 2008-06-03, 01:39
Lokalizacja: Jukej :)

Post autor: onek_uk » 2008-06-21, 20:57

:D a i ja byl bym zainteresowany tym tematem ,gdzies tam cos jest, ale dosc po "lebkach" ze tak powiem" :wink:

Awatar użytkownika
98%
100%
100%
Posty: 1746
Rejestracja: 2006-02-04, 14:53
Kontaktowanie:

Post autor: 98% » 2008-06-21, 21:04

Witam - przejrzyjcie temat "przyklejony " - zacieranie Inżyniera , mąka i proporcje ,
skorzystajcie z "przelicznika " enzymowego umieszczonego dzięki Koledze @Kredek -
opisane jest na zasadzie zacierania mąki - ale przyjmijcie jak mąke ( tą Waszą mąkę ziemniaczaną z jednym uwzględnieniem że dawki enzymów maja być podwojone !! )

warunki postępowanie są takie same jak przy zwykłych mąkach pszennych , żytnich itp...
odpowiednia temp , pH , czas potem drożdże i czas i potem w rurę .....

pozdrawiam 98%

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 52 gości