Też się nad tym zastanawiam. Może jednak jak się brzeczkę schłodzi natychmiast po filtracji, to ilość DMS będzie na tyle mała, że nie będzie przeszkadzać.
Na pewno wypróbuję taki sposób warzenia.
Uwagi do tematu "Mój przepis na piwo"
- Interceptor
- 50%
- Posty: 181
- Rejestracja: 2016-11-24, 01:10
- Interceptor
- 50%
- Posty: 181
- Rejestracja: 2016-11-24, 01:10
Ja nie widziałem, ale nie raz czułem gotowane warzywka. Szczególnie w trakcie warzenia, przy w miarę szybkim schłodzeniu i umiejętnej fermentacji DMS nie taki straszny.czytam pisze:A widział ktoś z was ten DMS? Może to jedna z tych piwowarskich legend. We współczesnych słodach nie do wykrycia.
Najgorsza decyzja, to brak decyzji.
- zbynek, pozdrawiam
- zbynek, pozdrawiam
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości