Pianka z rurki fermetacyjnej przy nastawie piwa Irish Stout

Małe co nieco o produkcji złocistego napoju
Awatar użytkownika
zbynek
101%
101%
Posty: 1946
Rejestracja: 2007-07-26, 19:37

Post autor: zbynek » 2014-08-20, 20:11

Możesz rozwinąć ukryty podtekst?
Najgorsza decyzja, to brak decyzji.
- zbynek, pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mr.R
50%
50%
Posty: 111
Rejestracja: 2012-09-19, 21:51
Lokalizacja: Centrum

Post autor: Mr.R » 2014-08-21, 08:10

Bez przesady, pokrywa uchylona podczas burzliwej fermentacji nic nie zakazi. Robiłem tak wielokrotnie i nic się nie stało. No chyba że ktoś ma syf w domu, kisi kapustę czy ogórki lub nastawia zsiadłe mleko, sery etc...

Mieszkam w bloku, mam czysto w mieszkaniu i jeszcze nigdy mi się nie zakaził nastaw piwa przy uchylonej pokrywie (podczas burzliwej fermentacji). Trzeba tylko naprawdę zadbać o czystość i dezynfekcję - powszechnie dostępnymi środkami.

zbynek - dobrze prawi!

Awatar użytkownika
starowar
101%
101%
Posty: 259
Rejestracja: 2011-04-11, 11:38
Lokalizacja: Halinów
Kontaktowanie:

Post autor: starowar » 2014-08-21, 19:00

zbynek pisze:Możesz rozwinąć ukryty podtekst?
Wiem, że Ty jesteś mistrzem i Twoje wyroby są rewelacyjne - tak mówią Ci co próbowali. Ale też wiem, że niektórzy robią takie wyroby, które przy wąchaniu dają tyle wrażeń, że na spróbowanie brakuje odwagi

adasmin
40%
40%
Posty: 57
Rejestracja: 2009-04-05, 14:40

Post autor: adasmin » 2014-08-22, 10:56

Ja też nie używam rurek i nic się nie psuje od paru lat.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość