Piwo smakowe

Małe co nieco o produkcji złocistego napoju
zbyszek1281
101%
101%
Posty: 1991
Rejestracja: 2006-05-12, 22:49

Post autor: zbyszek1281 » 2016-01-10, 20:37

Frog zamiast melisy zaaplikowałem rosolis z kwiatu bzu. Kolega chaotycznie cytuje zlepek informacji nie trzymający się kupy. W tak zasobnym Forum kilka lat temu omawialiśmy praktyczne zastosowanie złota w nalewkach i innych jak zdrowotne zastosowanie molekularnego złota, srebra, miedzi w płynach. Boguś tego kotleta to może grzać na "czarnym" i nawijać nitki :D
Tutaj do fantazji i dowcipów mamy odpowiedni dział, polecam

Awatar użytkownika
franta
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2010-04-25, 13:37

Post autor: franta » 2016-01-11, 18:51

No cóż, odnoszę wrażenie iż osoba która w tym temacie i kilku innych, pisze nie wiedząc o czym pisze.
Osobiście pisałem, "ja nie wiem co Ty kolego bierzesz, ale nie bierz tego więcej bo wypisujesz głupstwa narażając się na śmieszność" - prawdo podobnie tego nie doczytał, bo tam gdzie to napisałem dałem wygaszenie, a może jest już tak zdesperowany że pitoli dla samego pitolenia a my z nim dyskutujemy :lol:
Jednym słowem za mało mu miejsca na wino org i kilku innych forach na których ów osobnik ma wielki poklask i jest uważany za Guru.
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 5612
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Post autor: magas » 2016-01-11, 19:56

franta pisze: Osobiście pisałem, "ja nie wiem co Ty kolego bierzesz, ale nie bierz tego więcej bo wypisujesz głupstwa narażając się na śmieszność" .
Wiem z doświadczenia, że tekila działa inaczej niż większość mi znanych alkoholi, działa euforycznie, człowiek po niej nawet jak tańczyć nie lubi, robi się taki skoczny, wiem że dzień następny już nie jest taki fajny, ale warto. Zastanawiałem się co jest w tym alkoholu takiego, ale nie znalazłem odpowiedzi, kiedyś przeczytałem artykuł, ze Chiny uwolniły embargo na tekilę i się nią teraz rozkoszują, wcześniej powodem oficjalnym, choć nie koniecznie prawdziwym, był zakaz z powodu zbyt dużej ilości przedgonu z naciskiem na metanol, który niby miał przekraczać chińskie normy. Może u tego moderatora też jakaś substancja pobudza jakieś okolice mózgu, które są odpowiedzialne za wielkie ego ujmując to najdelikatniej jak potrafię. Nie wiem jaki skład ma sam taki spirytus przeznaczony do skażenia, który on używa do picia, a może to zasługa, wina samego bitrex u , który na koniec trafia do tego skażonego spirytusu, który on używa do swoich trunków.

Awatar użytkownika
Emiel Regis
90%
90%
Posty: 652
Rejestracja: 2012-05-12, 14:56
Lokalizacja: Picardie, Żywiec

Post autor: Emiel Regis » 2016-01-11, 20:29

Napuszyliście się jak indory. Rzeczowe argumenty jak najbardziej, wszyscy się dzięki temu czegoś uczymy, ale tu zaczyna się już dziać coś dziwnego.
Bogi zapewne nie we wszystkim ma rację, nie wszystkie jego działania są godne naśladowania, ale nie róbcie z niego grafomana, którego trzeba z góry zdyskredytować.
Próbowałem jego wyrobów, część z nich jest z całą pewnością na wysokim poziomie i godnych polecenia.
Facet ma swój styl przekazywania wiedzy, nie zawsze zrozumiały i jasny, ale z pewnością wart uwagi.

Awatar użytkownika
franta
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2010-04-25, 13:37

Post autor: franta » 2016-01-11, 20:33

magas prawdo podobnie w tym ma problem nasz kolega
"Zdrowych (izopraponal czy karbaminian etylu to nie przelewki)"
To jego słowa ośmieliłem się zacytować :lol: ,cytat pochodzi z życzeń świątecznych, natomiast jak to jest z trunkami o których piszesz :nie_wiem , takiego czegoś nie używam.


Kolego Emiel jeśli Ty mówisz że Facet taki ma styl - ta ja nie koniecznie muszę ten styl podziwiać.
Sam wiesz jak to jest :lol:
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 5612
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Post autor: magas » 2016-01-11, 20:58

Dostałem kiedyś pouczenie od naszego moderatora, bym dla kolegi Bogusia był milszy, bo to fajny gość, przyjąłem pouczenie z pokorą, teraz kolego Emiel Regis od ciebie (moderator AD) jeśli dwóch moderatorów tak twierdzi, to coś w tym musi być, więc przyjmuję to z pokorą i zamykam japę, dodam tylko, że to jak kiedyś prosiłem kolegę, czajkusa którego bardzo szanuję, by namówił Bogusia na nasze forum, czyli ewidentnie wina leży po mojej stronie.

Awatar użytkownika
Emiel Regis
90%
90%
Posty: 652
Rejestracja: 2012-05-12, 14:56
Lokalizacja: Picardie, Żywiec

Post autor: Emiel Regis » 2016-01-11, 21:02

Koledzy, kłóćcie się ile dusza zapragnie, z każdym bez wyjątku, ale używajcie rzeczowych argumentów. W ten sposób można się będzie czegoś dzięki temu nauczyć- zachować przydatne informacje, a bajki co najwyżej opowiadać dzieciom na dobranoc.

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 5612
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Post autor: magas » 2016-01-11, 21:10

Nóż się w kieszeni otwiera, gdy czytasz tę wielką nieomylną wiedzę, kiedy próbuje mistrzom piwowarstwa, tak, tak mistrzom piwowarstw z tytułami, którzy u nas występują pod innymi nickami niż na piwo.org tłumaczyć, te mądrości, a sam nigdy prawdziwej warki nie zrobił, tylko fermentuje puszki, to jak opowieści, w których jego 10 letnia starka zrobiona w 2 miesiące była w USA lepiej oceniana niż 10 letnia szczecińska, by pisać takie mądrości, to trzeba mylić macerację z maturacją i nie wiedzieć jakie reakcje w beczce zachodzą podczas maturacji, ile czasu na to potrzeba, nawet przy malutkiej beczułce. W %ty nalewek i wódek nawet nie wchodzę, bo już nie chce mi się pisać, ale czytałem jego posty, które mnie ciekawiły o żubrówce i takich, tylko dziś skąd mam wiedzieć, czy posty które mnie wtedy interesowały, bo w tych sprawach nie wiedziałem prawie nic, nie są takimi mądrościami jak ta starka, o której niby mądrze pisze,a są to dyrdymały.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość