Zonbi32 pisze:Witajcie.
Rozejrzałem się po forum,..
No facktycznie mało wiedzy jest na forum, choć miodosytników jest wielu ale zapraszam do innego zaprzyjaźnionego
FORUM .
Tam znajdziesz wszystko o winie i miodach.
Sam musisz deko poczytać, bo zadałeś trzy głupie pytania na które trudno jednoznacznie odpowiedzieć.
Zacytuje wiadomości ogólne z wiki:
Zgodnie z tradycją oraz powyższymi ustawami miody dzielą się w zależności od stopnia rozcieńczenia na następujące grupy:
Półtoraki – miody, dla których brzeczka powstaje z jednej jednostki objętości miodu rozcieńczonej połową jednostki objętości wody (58-61 °Blg)
Dwójniaki – miody, dla których brzeczka powstaje z jednej jednostki objętości miodu rozcieńczonej jedną jednostką objętości wody (48-50 °Blg)
Trójniaki – miody, dla których brzeczka powstaje z jednej jednostki objętości miodu rozcieńczonej dwiema jednostkami objętości wody (34-36 °Blg)
Czwórniaki – miody, dla których brzeczka powstaje z jednej jednostki objętości miodu rozcieńczonej trzema jednostkami objętości wody (25-28 °Blg)
Zonbi32 pisze:Jakie drożdże będą potrzebne?
Najlepiej dedykowane do miodów bo może być kicha albo restart, potem restart itd.
Takie lub
takie choć i G-995 daja radę.