Pasztet domowy

Czyli coś na ząb...
kasia77
0%
0%
Posty: 3
Rejestracja: 2018-02-06, 08:51

Re: Pasztet domowy

Post autor: kasia77 » 2018-02-06, 08:58

Jaki koszt wychodzi mniej więcej na produkcję domowego pasztetu?

Awatar użytkownika
elofura
101%
101%
Posty: 350
Rejestracja: 2014-07-03, 14:23

Re: Pasztet domowy

Post autor: elofura » 2018-02-06, 10:31

Katarzyna chyba nie chodzi o koszt tylko o fakt że robiąć pasztet domowy wiesz co wkładasz do niego :lol:
Każdy alkohol jest bardzo dobry, oprócz denaturatu, który jest tylko dobry.

Cyrograf15
70%
70%
Posty: 313
Rejestracja: 2008-02-25, 19:32
Lokalizacja: Kraków

Re: Pasztet domowy

Post autor: Cyrograf15 » 2018-02-07, 07:47

Właściwie nigdy nie wiesz co wkładasz nie tylko do pasztetu ale ogólnie garnka. Trzeba by wszystko samemu hodować, co nawet w wypadku posiadania własnego gospodarstwa rolnego jest mało realne. Nie da się całości żywności samemu wyprodukować, a nawet zgonie z prawem nie wolno. Przykładowo nie wolno zabić i zjeść własnej krowy, takie czasy. Jesteśmy zmuszani do kupna mięsa zwierząt które były karmione Bóg wie czym i w dodatku jest nastrzykiwane. Nawet jak upolujesz dzika, to w prawdzie nie będzie nastrzykiwany ale pasiony na kukurydzy GMO chodowanej na sztucznych nawozach.
Wojtek

Rosjan
50%
50%
Posty: 158
Rejestracja: 2016-11-23, 23:21

Re: Pasztet domowy

Post autor: Rosjan » 2018-02-07, 11:00

A ja nadal Wam polecam pasztet z przetłuszczonych wątrób kaczych. Niby nieekologiczne, ale z winem SAUTERNES, albo alzackim GEWURZTRAMINER jest wyśmienity :D :D :D

Awatar użytkownika
ogurek
50%
50%
Posty: 198
Rejestracja: 2009-10-03, 20:05
Lokalizacja: wlkp

Re: Pasztet domowy

Post autor: ogurek » 2018-02-07, 11:51

Gotowałem ostatnio więcej rosołu, więc żeby się nie zmarnowało mięso (indyk, kurczak, szpinder) zmieliłem, bułka, dużo masła, przesmażone lekko wątróbki drobiowe i do pieca. Do takiego z dziczyzny daleko, ale zły nie był.
Żeby odpędzić złe sny, pociągnęła solidny łyk z butelki pachnącej jabłkami i radosną śmiercią mózgu.

Cyrograf15
70%
70%
Posty: 313
Rejestracja: 2008-02-25, 19:32
Lokalizacja: Kraków

Re: Pasztet domowy

Post autor: Cyrograf15 » 2018-02-07, 13:33

Pasztet ma to do siebie że jak jest w miarę tłusty i doprawiony to dość dowolnie można dawać składniki. Ostatnio inicjacją mojego był tłuszcz z pieczenia kaczki :D Natomiast u znajomej próbowałem jarski z soczewicy i nie jest to w moim guście.
Wojtek

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość