Strona 3 z 4
: 2010-01-21, 12:19
autor: bnp
spoko, wyroby były smaczne, chętnie spróbuję następnym razem. ja bliżej wiosny do świnki domieszam z połóweczkę dzika. Zobaczymy co to wyjdzie.
pozdr
: 2010-01-21, 14:26
autor: solar7018
bnp pisze:ma 1 kiełbasa - "kiełbasa teściowej "
kurna, wędzonki szynkę boczki za słone ale i tak są zajebiste
Parzyłeś je w wodzie? - czy tylko wędzone? Jeśli są za słone to potrzymaj kilka godzinw wodzie (można ja zmieniać) - tak jak śledzie
: 2010-01-21, 14:52
autor: zbyszko
No to i ja się pochwalę:
tak było
: 2010-01-21, 15:07
autor: waw
zbyszko pisze:No to i ja się pochwalę: tak było
tak jest:
Hurtownik?
ja też robię, ale tylko dla siebie.
: 2010-01-21, 15:40
autor: zbyszko
@waw
Jaki tam hurt, jak się ma rodzinkę to trzeba ją jakoś wykarmić,
to to zapas na zimę
sklepowa to rarytas nie dla nas.
Ciąg dalszy poprzedniego postu - miałem problemy z tą żabą
, potem łącze szlag trafił.
tak jest:
a tak będzie:
To się udało
dzięki @bodzio.1974, ale z żabą nie wyszło.
Pozdrawiam, życzę smacznego.
: 2010-01-21, 17:07
autor: solar7018
Moje dzieło
: 2010-01-21, 17:43
autor: bielok
Cześć
zbynekkk pisze:Jakiś taki głodny się zrobiłem
a mam w pracy tylko serek topiony
: 2010-01-21, 20:17
autor: premo36
To może i ja coś podrzucę
: 2010-01-22, 09:33
autor: bwie.
To może i ja coś podrzucę
To jest okrutne
Ja niestety muszę wpieprzać chabaninę ze sklepu, no ale pocieszam się tym ze po picie już tam nie chodzę
To ostatnie to wpływ lektury niniejszego forum!
: 2010-01-27, 15:07
autor: b@rt
No nieźle nieźle jak oglądam te wyroby to normalnie aż mnie skręca. Na szczęście pół świnki od gospodarza będę miał w przyszłym tygodniu to będzie się można zabrać za peklowanie i psocenie bo tożto bez psoty odpowiedniej się dobrze wędzić nie chce
: 2010-02-16, 03:15
autor: Makrasz
Zbyszko nie przesadziłeś ty aby z temperaturą przy wędzeniu?
: 2010-02-17, 02:48
autor: zbyszko
@Makrasz
Wędzone po trzykroć zimnym dymem, suszone miesiąc (wtedy były) i dla tego pomarszczone.
Dzisiaj na ostatki do śliwówki zawaliste, zapewniam.
: 2010-02-17, 04:48
autor: waw
premo36 pisze:To może i ja coś podrzucę
To też się nazywa "samowystarczalność"
: 2010-03-21, 23:25
autor: kowal_86_86
dzisiejsze wyroby
a szynunie i boczunie w zalewie zapeklowane i za 3 tygodnie do wędzarki
: 2010-03-22, 22:40
autor: morusek
@ kowal_86_86
super kolego , to jest to,
a czy dodajesz pod koniec wędzenia trochę jałowca?
jak nie to spróbuj