Strona 3 z 4

: 2010-01-21, 12:19
autor: bnp
spoko, wyroby były smaczne, chętnie spróbuję następnym razem. ja bliżej wiosny do świnki domieszam z połóweczkę dzika. Zobaczymy co to wyjdzie. :D

pozdr

: 2010-01-21, 14:26
autor: solar7018
bnp pisze:ma 1 kiełbasa - "kiełbasa teściowej "


kurna, wędzonki szynkę boczki za słone ale i tak są zajebiste
Parzyłeś je w wodzie? - czy tylko wędzone? Jeśli są za słone to potrzymaj kilka godzinw wodzie (można ja zmieniać) - tak jak śledzie :D

: 2010-01-21, 14:52
autor: zbyszko
No to i ja się pochwalę:
tak było
Obrazek
Obrazek

: 2010-01-21, 15:07
autor: waw
zbyszko pisze:No to i ja się pochwalę: tak było
tak jest:
Hurtownik? :lol: ja też robię, ale tylko dla siebie.

: 2010-01-21, 15:40
autor: zbyszko
@waw
Jaki tam hurt, jak się ma rodzinkę to trzeba ją jakoś wykarmić, :lol: :slinka :P to to zapas na zimę :mrgreen: sklepowa to rarytas nie dla nas.
Ciąg dalszy poprzedniego postu - miałem problemy z tą żabą :wall , potem łącze szlag trafił. :nie_wiem
tak jest:
Obrazek
a tak będzie:
Obrazek
To się udało :oops: :oops: :oops: dzięki @bodzio.1974, ale z żabą nie wyszło.
Pozdrawiam, życzę smacznego. :mrgreen:

: 2010-01-21, 17:07
autor: solar7018
Moje dzieło :)



Obrazek

: 2010-01-21, 17:43
autor: bielok
Cześć :)
zbynekkk pisze:Jakiś taki głodny się zrobiłem :slinka
a mam w pracy tylko serek topiony :)

: 2010-01-21, 20:17
autor: premo36
To może i ja coś podrzucę :lol:

: 2010-01-22, 09:33
autor: bwie.
To może i ja coś podrzucę :lol:
To jest okrutne :(

Ja niestety muszę wpieprzać chabaninę ze sklepu, no ale pocieszam się tym ze po picie już tam nie chodzę :P
To ostatnie to wpływ lektury niniejszego forum!

: 2010-01-27, 15:07
autor: b@rt
No nieźle nieźle jak oglądam te wyroby to normalnie aż mnie skręca. Na szczęście pół świnki od gospodarza będę miał w przyszłym tygodniu to będzie się można zabrać za peklowanie i psocenie bo tożto bez psoty odpowiedniej się dobrze wędzić nie chce :-)

: 2010-02-16, 03:15
autor: Makrasz
Zbyszko nie przesadziłeś ty aby z temperaturą przy wędzeniu?

: 2010-02-17, 02:48
autor: zbyszko
@Makrasz
Wędzone po trzykroć zimnym dymem, suszone miesiąc (wtedy były) i dla tego pomarszczone.
Dzisiaj na ostatki do śliwówki zawaliste, zapewniam.

: 2010-02-17, 04:48
autor: waw
premo36 pisze:To może i ja coś podrzucę :lol:

To też się nazywa "samowystarczalność" :D

: 2010-03-21, 23:25
autor: kowal_86_86
dzisiejsze wyroby :mrgreen:

a szynunie i boczunie w zalewie zapeklowane i za 3 tygodnie do wędzarki :D

: 2010-03-22, 22:40
autor: morusek
@ kowal_86_86

super kolego , to jest to, :slinka
a czy dodajesz pod koniec wędzenia trochę jałowca?
jak nie to spróbuj :slinka