Bigos "cygański"

Czyli coś na ząb...
Awatar użytkownika
pumex
101%
101%
Posty: 95
Rejestracja: 2006-05-09, 12:20

Bigos "cygański"

Post autor: pumex » 2008-11-03, 22:19

Bigos cygański

1 kg pieczarek
1 kg cebuli
1 kg kiełbasy
5 ziarenek ziela angielskiego
3 liście laurowe
3 lub 4 łyżki śmietany kwaśnej
3 lub 4 łyżki koncentratu pomidorowego
Sól
Pieprz

Pieczarki pokroić i obgotować odcedzić.
Cebulę pokroić w większą kostkę poddusić na patelni.
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Wszystkie składniki wymieszać. Garnek postawić na delikatnym ogniu dodać śmietanę i koncentrat oraz resztę przypraw. Doprawić do smaku. Powinien być pikantny :furious . Gotować z 10, 15 minut. Smacznego. :mrgreen:
Dla zdrowia ciała , umysłu i duszy .

zbyszek1281
101%
101%
Posty: 2012
Rejestracja: 2006-05-12, 22:49

Post autor: zbyszek1281 » 2008-11-10, 21:11

Witam
Bigos bardzo smaczny. Następnym razem dodam więcej cebuli ,a kiełbasy mniej.
Pozdrawiam

Taso
30%
30%
Posty: 42
Rejestracja: 2008-04-29, 00:09
Lokalizacja: małopolskie

Post autor: Taso » 2008-11-15, 02:11

Bigos to chyba potrawa z kapusty kiszonej . Jm dłużej gotowana tym lepsza . Czy można nazwać kotletem potrawę z soi ?

Awatar użytkownika
PtasioR
101%
101%
Posty: 102
Rejestracja: 2006-03-09, 11:52
Lokalizacja: Podkarpacie

Post autor: PtasioR » 2008-11-20, 17:47

Sprawdziłem dzisiaj przepisz kolegi pumex'a! Place lizać! Polecam

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości