Bigos cygański
1 kg pieczarek
1 kg cebuli
1 kg kiełbasy
5 ziarenek ziela angielskiego
3 liście laurowe
3 lub 4 łyżki śmietany kwaśnej
3 lub 4 łyżki koncentratu pomidorowego
Sól
Pieprz
Pieczarki pokroić i obgotować odcedzić.
Cebulę pokroić w większą kostkę poddusić na patelni.
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Wszystkie składniki wymieszać. Garnek postawić na delikatnym ogniu dodać śmietanę i koncentrat oraz resztę przypraw. Doprawić do smaku. Powinien być pikantny . Gotować z 10, 15 minut. Smacznego.
Bigos "cygański"
Bigos "cygański"
Dla zdrowia ciała , umysłu i duszy .
-
- 101%
- Posty: 2012
- Rejestracja: 2006-05-12, 22:49
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 50 gości