Chleb w jajku

Czyli coś na ząb...
Awatar użytkownika
zbyszko
101%
101%
Posty: 1787
Rejestracja: 2009-11-10, 20:36
Lokalizacja: Biała Podlaska

Post autor: zbyszko » 2011-03-12, 22:33

Witaj Bodzio!
Siakoś dawno Cię nie było.
Ja swoim dzieciom serwuję taki chlebek raz na dwa tygodnie i marwię się aby im się nie znudził.
Wpieprzają jak małpa kit. Jako że siedzę w domku, bymajmiej z rana wymyślam dzieciakom takie tradycyjne żarcie, i to działa :P :P . Robiłem ostatnio placki na sodzie, ale zmodernizowane przeze mnie t.j. dodaję kostkę twarogu do ciasta i to też jaszcze im wchodzi :mrgreen: .
czytam nie pytam

Awatar użytkownika
Kerry
30%
30%
Posty: 37
Rejestracja: 2010-09-24, 12:30
Lokalizacja: Silesia Inferior

Post autor: Kerry » 2011-03-12, 23:40

E, chleb się suszy, mieli i jest "bułka" tarta. :)
Lepsza niż sklepowa.
Pozdrawiam,
Kerry
omnia mea mecum porto

h3nry
10%
10%
Posty: 15
Rejestracja: 2011-12-13, 21:20
Lokalizacja: SOQLKA
Kontaktowanie:

Post autor: h3nry » 2011-12-18, 12:00

jedrus84 pisze:Ja z kolei uwielbiam taki chlebek posypany delikatnie "vegetą" , nabiera wyrazistości ;)
Wyrazistość pochodzi od wzmacniacza smaku jakim jest ekstrakt drożdżowy :(
Reszta składników pomijajac śmiecie to glutaminianem sodu (E627), inozynianem sodu (E631) itd :furious proponuje odstawić na jakiś czas by odpoczeły kubki smakowe .
FMP tanio ,szybko, solidnie *

* do wyboru 2 opcje

Awatar użytkownika
Bodziu
10%
10%
Posty: 12
Rejestracja: 2010-03-26, 08:50

Post autor: Bodziu » 2011-12-18, 13:05

tak, vegetę należy robić samemu bez tych E
Ostatnio zmieniony 2011-12-18, 17:52 przez Bodziu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
61gaw
101%
101%
Posty: 374
Rejestracja: 2011-11-02, 10:52
Lokalizacja: Z osiedla nad stawem

Post autor: 61gaw » 2011-12-21, 16:48

Na rozgrzaną patelnię kładziemy uprzednio zamoczone z dwóch stron ( tak jak panierowanie kotletów )
Moza tez na grilu

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości