Golonka w słoikach i paprykarz :)
Cześć
@kitaferia - galaretka jest to już 50 % sukcesu Myslę że jak gotowałeś 2 h to bedziesz miał miękke mięsko - to już 80 % sukcesu
słonośc i przprawy to jest najwieksza niewadoma, każdy z nas ma nieco inny smak
czekam na wieczór aż otworzysz słoik.
P.S swoja drogą ja bym nie wytrzymał i otworzył rano masz silna wolę
@kitaferia - galaretka jest to już 50 % sukcesu Myslę że jak gotowałeś 2 h to bedziesz miał miękke mięsko - to już 80 % sukcesu
słonośc i przprawy to jest najwieksza niewadoma, każdy z nas ma nieco inny smak
czekam na wieczór aż otworzysz słoik.
P.S swoja drogą ja bym nie wytrzymał i otworzył rano masz silna wolę
pozdrawiam
bielok
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów...
A z drugiej strony, mleko w sumie też nie..
bielok
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów...
A z drugiej strony, mleko w sumie też nie..
Cześć
Dzis w ramach testów robię głowiznę w słojach z jednej połówki głowy uzyskałem 1,1 kg mięska które po rozdrobnieniu poszło do 4 słojów 0,4l. Dwa słoje dla testów wypełniłem w 3/4 wywarem na kościach, jestem ciekawy czy zrobi sie sos czy to zetnie sie jak galaretka. 2 pozostałem wypełnione samym mięskiem.
Szybkowar już wstawiony, test smakowe jutro rano
Dzis w ramach testów robię głowiznę w słojach z jednej połówki głowy uzyskałem 1,1 kg mięska które po rozdrobnieniu poszło do 4 słojów 0,4l. Dwa słoje dla testów wypełniłem w 3/4 wywarem na kościach, jestem ciekawy czy zrobi sie sos czy to zetnie sie jak galaretka. 2 pozostałem wypełnione samym mięskiem.
Szybkowar już wstawiony, test smakowe jutro rano
pozdrawiam
bielok
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów...
A z drugiej strony, mleko w sumie też nie..
bielok
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów...
A z drugiej strony, mleko w sumie też nie..
Cześć
Wczoraj w ramach eksperymentu robiłem słonine rolowaną z dodakiem papryki, w osłonce barierowej, gotowaną w szybkowarze przez 1 h. Słonina miękka, ale nie rozływająca się, moim zdaniem doskonała. Następnym razem bedzie 15-30 minut dłużej w szbkowarze - tym razem nie wiedziałem jak osłonki barierowe zaregują ja powyższona temeraturę i ciśnienie.
Oto widok:
Wczoraj w ramach eksperymentu robiłem słonine rolowaną z dodakiem papryki, w osłonce barierowej, gotowaną w szybkowarze przez 1 h. Słonina miękka, ale nie rozływająca się, moim zdaniem doskonała. Następnym razem bedzie 15-30 minut dłużej w szbkowarze - tym razem nie wiedziałem jak osłonki barierowe zaregują ja powyższona temeraturę i ciśnienie.
Oto widok:
pozdrawiam
bielok
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów...
A z drugiej strony, mleko w sumie też nie..
bielok
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów...
A z drugiej strony, mleko w sumie też nie..
golonka
Dzisiaj pierwszy raz jestem w częsci kkulinarnej tego forum . No i zdecydowałem, że dzisiaj zrobie golonke wg przepisu kolegi Bieloka
Zaraz jade do jakiegoś sklepu kupić goloneczke (1 szt na sprobunek ). Niestety nie mam szybkowara wiec będę gotował w garnku. Efektem końcowym podziele sie na forum
Pozdrawiam.
Zaraz jade do jakiegoś sklepu kupić goloneczke (1 szt na sprobunek ). Niestety nie mam szybkowara wiec będę gotował w garnku. Efektem końcowym podziele sie na forum
Pozdrawiam.
Re: golonka
Szkoda że tylko wirtualniekylo81 pisze: Efektem końcowym podziele sie na forum
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
golonka
Już sie gotuje Kupiłem dwa rodzaje miesa, mianowicie golonka i boczuś hehehe. Już nie mogę sie doczekać kiedy spróbuje. W tej chwili minęło 3,5h gotowania.
[ Dodano: 2011-01-12, 14:15 ]
Panowie, to jest poezja dla podniebienia, nie da sie opisać słowami jak to smakuje, jak pachnie mmmmmmmmmmmmmmmm
[ Dodano: 2011-01-12, 14:15 ]
Panowie, to jest poezja dla podniebienia, nie da sie opisać słowami jak to smakuje, jak pachnie mmmmmmmmmmmmmmmm
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 35 gości