Zrobiłem boczek z tego przepisu http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1590.
Oczywiście zmodyfikowałem.Posoliłem go 15 gr pektosoli na 1 kg boczku,moze być sama sól.Zamiast wegety przyprawa do grila,liść laurowy i ziele angielskie.Gotowany jak w przepisie.
Banalnie proste i zaje..fajne i do tego czysta .Polecam.
Smarowany boczek
man111,
a może coś takiego
SZYBKA WĄTROBIANKA
Skład surowcowy
1. Skwarki - 2 kg
2. Wątroba wieprzowa - 0,7 kg
Przyprawy i materiały pomocnicze:
1. Sól - 0,05 kg
2. Pieprz naturalny (świeżo mielony) - 0,003kg
3. Cebula surowa - 0,08kg
Zemleć na sitki 4mm. Wymieszać dodać przyprawy i sól
Robiłem, jest prosta, szybka i bdb.
http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewt ... c&start=30
7 post - papla
Pozdrawiam
a może coś takiego
SZYBKA WĄTROBIANKA
Skład surowcowy
1. Skwarki - 2 kg
2. Wątroba wieprzowa - 0,7 kg
Przyprawy i materiały pomocnicze:
1. Sól - 0,05 kg
2. Pieprz naturalny (świeżo mielony) - 0,003kg
3. Cebula surowa - 0,08kg
Zemleć na sitki 4mm. Wymieszać dodać przyprawy i sól
Robiłem, jest prosta, szybka i bdb.
http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewt ... c&start=30
7 post - papla
Pozdrawiam
Moja mama ten "boczek" robi od lat
W jej przepisie jest mała zmiana zamiast surowego boczku daje wędzone podgardle i przyprawy liść ziele trochę wegety sporo cebuli i czosnku.
Nie pekluje tego tylko od razu do gara jak leci, cebula i czosnek tak w połowie gotowania a na koniec jeszcze to tłuczkiem trochę rozbija.
Naprawdę super smak polecam wszystkim
Rafał
W jej przepisie jest mała zmiana zamiast surowego boczku daje wędzone podgardle i przyprawy liść ziele trochę wegety sporo cebuli i czosnku.
Nie pekluje tego tylko od razu do gara jak leci, cebula i czosnek tak w połowie gotowania a na koniec jeszcze to tłuczkiem trochę rozbija.
Naprawdę super smak polecam wszystkim
Rafał
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 38 gości