Dobre przepisy na grila

Czyli coś na ząb...
pogezan
10%
10%
Posty: 13
Rejestracja: 2012-06-20, 15:53
Lokalizacja: Elbląg

Post autor: pogezan » 2012-06-22, 11:22

Dodatek do głównych dań grilowych:

-bochenek chleba krojonego; każdą kromkę smaruję cienko serkiem topionym i posypuje przyprawami; pieprz, tymianek, bazylia...... w ogóle; kto co lubi :) ja dodaję jeszcze siekaną nać pietryszki, potem folia alu. i grilowania; jak się podoba lekko zagrilowanego do chrupkiego :)

- deser; banan w czekoladzie. Banana w skórce przecinam wzdłuż "łuku wewnętrznego", wkładam kostki czekolady mlecznej (gorzkiej nie próbowałem), i znowu folia alu., gril...... kilka minut, aż czekolada się rozpuści....... banan nagrzeje i gotowe.

edycja.
Zapomniałem o arbuzie.
Obcinamy dekielek w górnej części arbuza, wydrążamy do samego dołu długim nożem środek (średnica kilku centymetrów), wlewamy wódkę (smakowych nie próbowałem, ale może warto), dekielek wraca na swoje miejsce (można ko przykleić kawałkiem taśmy malarskiej na krzyż) i na noc do lodówki....... wyjmuję z lodówki przed samą imprezą.
I potem jemy arbuza :) trzymając go z daleka od dzieci :)

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6990
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Post autor: magas » 2012-06-22, 19:45

Z arbuzem to widzę, że praktyki nie masz, wykrawasz mu tylko korek z góry, no może ciut głębiej i poisz pijaka ile wypije, bez wydrążania do dna.

pogezan
10%
10%
Posty: 13
Rejestracja: 2012-06-20, 15:53
Lokalizacja: Elbląg

Post autor: pogezan » 2012-06-22, 20:07

megasie :) właśnie odwrotnie ............ jak nie wydrążysz czegoś na kształt cylindra, oczywiście ostrożnie z tym drążeniem, to arbuz za dużo się nie napije :) bestia oporna jest (arbuz), W wydrążonego arbuza średniej wielkości bez problemu wlejesz 0.5 litra, a lanie wódki w nie drążonego to chyba przez kroplówkę.......... bo długo by o trwało :)........ znam ten sposób jeszcze zanim internet się pojawił :)

edycja:
oczywiście ze nie drążyć do samej skórki na dnie :) ale głęboki "cylinder o małej średnicy, dodatkowo, arbuż opija się wtedy równomiernie........... w miarę swoich możliwości :)

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6990
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Post autor: magas » 2012-06-22, 20:23

pogezan pisze: wydrążamy do samego dołu długim nożem środek
Nie bardzo kumam ostatnio posty innych, oglądnij może kilka filmików na youtube , gdy chcesz by wypił więcej niż może, są dwa sposoby, ale ciężko się je wcina, kobiety rezygnują z takiego deseru.

pogezan
10%
10%
Posty: 13
Rejestracja: 2012-06-20, 15:53
Lokalizacja: Elbląg

Post autor: pogezan » 2012-06-22, 20:51

mages............. ok, ty masz swój, ja mam swój sposób.. i każdy jest dobry :) jeden blondynki, drugi brunetki :)........ z jednym się chyba zgodzisz.......... smakuje wybornie :)

Awatar użytkownika
man111
90%
90%
Posty: 520
Rejestracja: 2009-04-07, 22:25

.

Post autor: man111 » 2012-06-24, 12:17

A ja polecam rosół z grilla.

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6990
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Post autor: magas » 2012-06-24, 15:14

Brzmi ciekawie, zagadkowo.

Awatar użytkownika
zwyczajny
101%
101%
Posty: 778
Rejestracja: 2011-04-05, 07:59

Post autor: zwyczajny » 2012-06-24, 19:59

ja polecam przekrojonego po dlugosci banana bez skory polozyc na folii aluminiowej , polozyc po 3 cwiartki jabka po kazdej jego stronie, posypac cynamonem i cukrem. folie zawinac i piec do miekosci jablek.
XXX

Awatar użytkownika
man111
90%
90%
Posty: 520
Rejestracja: 2009-04-07, 22:25

.

Post autor: man111 » 2012-06-26, 19:35

Rosól z grila robi sie zazwyczaj na drugi dzień,gdy kratka z niego jest jeszcze pełna przypieczonych resztek jedzenia.Zalew się ja wrzątkiem,dodaje przypraw i jest gotowy :D
A na poważnie to zrobiłem z 3 kg łopatki,1,5 kg golonki indyczej oraz z 2 kg słoniny kiełbase na grilla.Dawno nie widziałem tak zadowolonych min biesiadników :mrgreen: i jeszcze przed płynami.

Awatar użytkownika
jerzy
60%
60%
Posty: 231
Rejestracja: 2008-09-16, 18:30

Post autor: jerzy » 2013-09-17, 19:32

Zamarynujcie mieso na szaszlyki w majonezie z cebula i przyprawami dzien wczesniej w lodowce. Pzdr

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 37 gości