Dobre przepisy na grila
Dodatek do głównych dań grilowych:
-bochenek chleba krojonego; każdą kromkę smaruję cienko serkiem topionym i posypuje przyprawami; pieprz, tymianek, bazylia...... w ogóle; kto co lubi ja dodaję jeszcze siekaną nać pietryszki, potem folia alu. i grilowania; jak się podoba lekko zagrilowanego do chrupkiego
- deser; banan w czekoladzie. Banana w skórce przecinam wzdłuż "łuku wewnętrznego", wkładam kostki czekolady mlecznej (gorzkiej nie próbowałem), i znowu folia alu., gril...... kilka minut, aż czekolada się rozpuści....... banan nagrzeje i gotowe.
edycja.
Zapomniałem o arbuzie.
Obcinamy dekielek w górnej części arbuza, wydrążamy do samego dołu długim nożem środek (średnica kilku centymetrów), wlewamy wódkę (smakowych nie próbowałem, ale może warto), dekielek wraca na swoje miejsce (można ko przykleić kawałkiem taśmy malarskiej na krzyż) i na noc do lodówki....... wyjmuję z lodówki przed samą imprezą.
I potem jemy arbuza trzymając go z daleka od dzieci
-bochenek chleba krojonego; każdą kromkę smaruję cienko serkiem topionym i posypuje przyprawami; pieprz, tymianek, bazylia...... w ogóle; kto co lubi ja dodaję jeszcze siekaną nać pietryszki, potem folia alu. i grilowania; jak się podoba lekko zagrilowanego do chrupkiego
- deser; banan w czekoladzie. Banana w skórce przecinam wzdłuż "łuku wewnętrznego", wkładam kostki czekolady mlecznej (gorzkiej nie próbowałem), i znowu folia alu., gril...... kilka minut, aż czekolada się rozpuści....... banan nagrzeje i gotowe.
edycja.
Zapomniałem o arbuzie.
Obcinamy dekielek w górnej części arbuza, wydrążamy do samego dołu długim nożem środek (średnica kilku centymetrów), wlewamy wódkę (smakowych nie próbowałem, ale może warto), dekielek wraca na swoje miejsce (można ko przykleić kawałkiem taśmy malarskiej na krzyż) i na noc do lodówki....... wyjmuję z lodówki przed samą imprezą.
I potem jemy arbuza trzymając go z daleka od dzieci
megasie właśnie odwrotnie ............ jak nie wydrążysz czegoś na kształt cylindra, oczywiście ostrożnie z tym drążeniem, to arbuz za dużo się nie napije bestia oporna jest (arbuz), W wydrążonego arbuza średniej wielkości bez problemu wlejesz 0.5 litra, a lanie wódki w nie drążonego to chyba przez kroplówkę.......... bo długo by o trwało ........ znam ten sposób jeszcze zanim internet się pojawił
edycja:
oczywiście ze nie drążyć do samej skórki na dnie ale głęboki "cylinder o małej średnicy, dodatkowo, arbuż opija się wtedy równomiernie........... w miarę swoich możliwości
edycja:
oczywiście ze nie drążyć do samej skórki na dnie ale głęboki "cylinder o małej średnicy, dodatkowo, arbuż opija się wtedy równomiernie........... w miarę swoich możliwości
.
Rosól z grila robi sie zazwyczaj na drugi dzień,gdy kratka z niego jest jeszcze pełna przypieczonych resztek jedzenia.Zalew się ja wrzątkiem,dodaje przypraw i jest gotowy
A na poważnie to zrobiłem z 3 kg łopatki,1,5 kg golonki indyczej oraz z 2 kg słoniny kiełbase na grilla.Dawno nie widziałem tak zadowolonych min biesiadników i jeszcze przed płynami.
A na poważnie to zrobiłem z 3 kg łopatki,1,5 kg golonki indyczej oraz z 2 kg słoniny kiełbase na grilla.Dawno nie widziałem tak zadowolonych min biesiadników i jeszcze przed płynami.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 37 gości