Garnek rzymski
Garnek rzymski
Ma ktoś? Może użytkował / użytkuje i ma wyrobione zdanie. Nie interesują mnie opinie od osób które tego nie mają Bo to wyczytałem w Googlach.
Nic dodać nic ująć. Ja posiadam nieglazurowany w środku. Jedynym problemem na początku było lekkie przywieranie potraw, co zniknęło po kilku użyciach. Podobna sytuacja była z użyciem kamienia do pizzy. Po prostu glina ( jako materiał porowaty) ma to do siebie, że potrzebuje czasu aby się zahartować.
W każdym bądż razie potrzeba kilku prób aby wyczuć naczynie. Np jak piekłem chleb to wychodził mi za miękki i skórka nie była tak chrupiąca jakbym chciał. Wystarczyło skrócić moczenie garnka w wodzie. Jeśli chodzi o inne potrawy to wychodzą bardziej soczyste. Nie wiem czy miałeś do czynienia z "prodiżem". Dawne dzieje. Potrawy wychodzą podobne. Są bardziej aromatyczne i soczyste niż pieczone w normalny sposób. Ale to też jest kwestią gustu. Gdy ktoś lubi lekko przypieczone potrawy i mocno chrupiące skórki np. w kurczaku to się zawiedzie.
Cóż więcej można napisać? Po prostu kup. Mam dwa jeden większy i mniejszy do ryb. Są u mnie w użyciu od 10 lat. Żona robi wszystkie pracochłonne i czasowe potrawy wykorzystując te garnki. Wystarczy włożyć do piekarnika nastawić temp., ustawić wyłącznik czasowy i możesz zapomnieć, że coś się piecze. Rezultat jest zawsze wyśmienity. Nie ma przypaleń, potrawy są soczyste. Trzeba uważać na przyprawy, bo z garnka nic się nie wydostaje i ulatnia. Można przesadzić.
W każdym bądż razie potrzeba kilku prób aby wyczuć naczynie. Np jak piekłem chleb to wychodził mi za miękki i skórka nie była tak chrupiąca jakbym chciał. Wystarczyło skrócić moczenie garnka w wodzie. Jeśli chodzi o inne potrawy to wychodzą bardziej soczyste. Nie wiem czy miałeś do czynienia z "prodiżem". Dawne dzieje. Potrawy wychodzą podobne. Są bardziej aromatyczne i soczyste niż pieczone w normalny sposób. Ale to też jest kwestią gustu. Gdy ktoś lubi lekko przypieczone potrawy i mocno chrupiące skórki np. w kurczaku to się zawiedzie.
Cóż więcej można napisać? Po prostu kup. Mam dwa jeden większy i mniejszy do ryb. Są u mnie w użyciu od 10 lat. Żona robi wszystkie pracochłonne i czasowe potrawy wykorzystując te garnki. Wystarczy włożyć do piekarnika nastawić temp., ustawić wyłącznik czasowy i możesz zapomnieć, że coś się piecze. Rezultat jest zawsze wyśmienity. Nie ma przypaleń, potrawy są soczyste. Trzeba uważać na przyprawy, bo z garnka nic się nie wydostaje i ulatnia. Można przesadzić.
- lech.zywiec
- 101%
- Posty: 286
- Rejestracja: 2011-09-05, 22:34
Mam taki:
http://www.roemertopf.pl/garnki-rzymski ... -maxi.html
i taki:
http://www.roemertopf.pl/pieczenie-chle ... ragly.html
Bardzo przyjazna obsługa. Będzie Pan zadowolony
http://www.roemertopf.pl/garnki-rzymski ... -maxi.html
i taki:
http://www.roemertopf.pl/pieczenie-chle ... ragly.html
Bardzo przyjazna obsługa. Będzie Pan zadowolony
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 36 gości