Przepis na gofry

Czyli coś na ząb...
Awatar użytkownika
imar42
20%
20%
Posty: 23
Rejestracja: 2016-09-17, 19:30

Post autor: imar42 » 2016-12-18, 08:46

Wiem, wiem i widzę, że temat już ma kilka lat. Ale dla potomnych moja informacja przydać się może...
kermit64 pisze:Próbowałem różnych przepisów i efekt zawsze podobny- guma albo naleśnik. Pytałem w miejscu gdzie piekli gofry- nie powiedzieli. Może faktycznie temp. pieczenia jest kluczowa.
Miałem kilka gofrownic i każdorazowo jeśli moc była niższa niż 1000W to zamiast gofra wychodził naleśnik albo guma.
Aabratek 60,3mm, Kolumna 130cm, sprężynki pryzmatyczne KO, zbiornik 66l, grzałka 2000 + 1000 + 500 W.

Awatar użytkownika
lemuel
20%
20%
Posty: 24
Rejestracja: 2012-12-27, 20:01

Post autor: lemuel » 2016-12-19, 14:49

Cały trick z goframi polega na ubiciu oddzielnie białek, a następnie połączeniu ich z pozostałą masą przy pomocy zwykłej łyżki, a nie miksera (żeby nie zniszczyć piany).
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości