Mam wszystko co potrzeba do poskładania aparatury .
Ale mam 3 pytania na które nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi .Moja orkiestra to jak na razie pot-still ,niestety na głowicę muszę poczekać (kasa)Składa się z keg50l,kolumna 110cm średnica 60 mm oraz szklana chłodnica
i żeby się nie rozpisywać
1
Lift do kega ma 48mm rura 60mm czy takie przewężenie ma jakieś znaczenie
2
Wypełnienie oczywiście zmywaki ale jak wysoko, czy zostawiać jakieś wolne miejsce centymetr ,dwa u szczytu kolumny czy wpychamy aż do końca
3
Chcę dodać jakiś deflegmator, o choćby taki np. z Biowinu .Czy to ma sens ,czy tylko wydanie kasy
4
Będąc dzisiaj w jednym z marketów oglądałem rurę ,wkład kominowy 100mm średnica 25zł za metr ,i tak się zastanawiam czy te rury nie nadają się do naszego hobby ,fakt cienkie ,ze szwem .Ale jak by to uszczelnić ,ocieplić ...
Ostatnie pytania przed poskładaniem orkiestry
Ostatnie pytania przed poskładaniem orkiestry
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez LYMIX, łącznie zmieniany 2 razy.
Qui rogat, non errat
- Emiel Regis
- 90%
- Posty: 656
- Rejestracja: 2012-05-12, 14:56
- Lokalizacja: Picardie, Żywiec
Serdecznie dziękuje za wszelkie porady ,teraz czas na praktykę jak wiadomo to najlepszy nauczyciel
Jutro jadę do spawacza co mi to wszystko ładnie i nie drogo pospawa .Efektami się nie omieszkam pochwalić
Ale czytałem tu o czyszczeniu kolumny przy pomocy kreta ,jak dobrze rozumiem to zatykamy rurę z jednej strony, lejemy wodę ,dodajemy kreta.I tu rodzi się pytanie ile go wsypać łyżkę pół butelki ? Ile czasu to ma się trawić
Pozdrawiam
Jutro jadę do spawacza co mi to wszystko ładnie i nie drogo pospawa .Efektami się nie omieszkam pochwalić
Ale czytałem tu o czyszczeniu kolumny przy pomocy kreta ,jak dobrze rozumiem to zatykamy rurę z jednej strony, lejemy wodę ,dodajemy kreta.I tu rodzi się pytanie ile go wsypać łyżkę pół butelki ? Ile czasu to ma się trawić
Pozdrawiam
Qui rogat, non errat
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 34 gości