Szybsza destylacja

Teoria i praktyka metody garnkowej
cutfinger
10%
10%
Posty: 10
Rejestracja: 2014-12-17, 19:06

Szybsza destylacja

Post autor: cutfinger » 2016-01-09, 21:11

Witam. Zawsze jak grzeję zacier to staram się żeby powoli skapywało. Grzeję dwukrotnie. Używam regulatora. Ale ostatnio na próbę jechałem na samej grzałce (w kegu mam dwie 1500 i 2000). Chłodnica dawała radę, grzanie było dużo szybsze. Po wygotowaniu surówki, przepuściłem ją jeszcze raz ale wolniej, na regulatorze. Smak gorzały bez zmian. Czy tak jest dobrze? Czy ktoś tak robi?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez cutfinger, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
robol69
90%
90%
Posty: 957
Rejestracja: 2005-12-27, 07:27

Post autor: robol69 » 2016-01-12, 22:02

Robi, robi, szkoda czasu na zabawę :wink:
Polak potrafi !!!

cutfinger
10%
10%
Posty: 10
Rejestracja: 2014-12-17, 19:06

Post autor: cutfinger » 2016-01-14, 20:42

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości