Zwykły bimberek

Teoria i praktyka metody garnkowej
laurentp
100%
100%
Posty: 1368
Rejestracja: 2013-07-08, 22:08
Lokalizacja: Mazowieckie

Post autor: laurentp » 2016-05-16, 13:31

Zrobiłem kiedyś tak,
i porażka, waliło drożdzami.

Może na kolumnie by wyszło fajnjnie,
https://nowyekran24.com/ prawda 24h, POLSKIE forum poza zasięgiem "głównego ścieku", taki informacyjny "DETOX"!
Nienawidzę.mechaniki.Za to przemiany fazowe zaczynają mnie fascynować

nokia 51
30%
30%
Posty: 30
Rejestracja: 2014-10-31, 11:32

Post autor: nokia 51 » 2016-05-16, 13:52

No własnie o to chodzi żeby czuć było drożdże- taki prawdziwy bimberek.

laurentp
100%
100%
Posty: 1368
Rejestracja: 2013-07-08, 22:08
Lokalizacja: Mazowieckie

Post autor: laurentp » 2016-05-16, 15:44

Chyba na wiejskie wesele... można zawsze dodać pogony... :)

A tak poważnie, dla mnie to czysty spiryt to baza do różnych nalewek :)
Wtedy jest poezja ;]
https://nowyekran24.com/ prawda 24h, POLSKIE forum poza zasięgiem "głównego ścieku", taki informacyjny "DETOX"!
Nienawidzę.mechaniki.Za to przemiany fazowe zaczynają mnie fascynować

nokia 51
30%
30%
Posty: 30
Rejestracja: 2014-10-31, 11:32

Post autor: nokia 51 » 2016-05-16, 20:39

Czysty spiryt mam, chodzi o śmierdziuszke.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez nokia 51, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
OLO 69
100%
100%
Posty: 1593
Rejestracja: 2009-11-23, 14:01

Post autor: OLO 69 » 2016-05-16, 23:07

Zrób bez miedzi i bez refluksu. Nawet na kolumnie będziesz miał śmierdziuszka.
Pzdr.
OLO 69

nokia 51
30%
30%
Posty: 30
Rejestracja: 2014-10-31, 11:32

Post autor: nokia 51 » 2016-05-17, 08:20

Witam.
Szkoda, że mi wcześniej tego nie napisałeś miałbym już to co chciałem. Dziękuję i pozdrawiam.

Sokol_1410
20%
20%
Posty: 26
Rejestracja: 2012-10-25, 17:38
Lokalizacja: UK

Post autor: Sokol_1410 » 2016-05-19, 22:30

Ja "zwykły, weselny" bimberek robię z cukrówki dwa razy na 30cm miedzi i Aabratku, bez refluksu z podziałem na "PSP"za drugim razem. Destylacik rozrabiam z syropem klonowym tudzież przepalanką bądź dodaje płatków i bimberek wychodzi jak talala :slinka
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Sokol_1410, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości