Witajcie, polećcie proszę jakiś sprawdzony sposób na wyłożenie "czymś" dna garnka aby nie przypalić gęstego nastawu. Gdzieś widziałem informację o układaniu na dnie warstwy słomy... Może coś innego lepiej by się sprawdziło? Może jakieś kamyki drobne np.?
Ewentualnie czy taką słomę trzeba wcześniej jakoś przygotować? Czy kłaść prosto ze snopka do gara?
PS: Czy podczas gotowania gęstego nastawu do produktu nie przechodzą zapachy np drożdży? Z tego co wiem wszędzie zaleca się najpierw klarowanie nastawu...
Jaki sposób na nieprzypalenie garnka...
- zielony 58
- 30%
- Posty: 42
- Rejestracja: 2014-05-14, 13:41
- Lokalizacja: gdzieś za rogiem
http://www.bimber.info/forum/viewtopic. ... ght=#77113
W tym temacie kolega inżynier opisał bardzo fajne rozwiązanie , lecz niestety zniknęły fotki które to obrazowały.
W tym temacie kolega inżynier opisał bardzo fajne rozwiązanie , lecz niestety zniknęły fotki które to obrazowały.
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
W tym temacie na homedistiller czytałem o smarowaniu garnka od wewnątrz masłem. Ale trudno mi się odnieść do takiej metody. Pytanie najważniejsze czym grzejesz. Jeśli gazem to, jak wielu postępuje, włożyć kociołek w garnek z solanką i masz "płaszcz". Jeśli prądem to rozłóż moc na wszystkie grzałki, rozgrzewaj małą mocą otwarte i mieszaj. Jak nastaw owocowy bez cukru to nawet do 85-90 stopni w kociołku możesz mieć otwarte. Najwyżej trochę przedgonu ucieknie. Ja mimo posiadania płaszcza rozgrzewam otwarte do ok. 70 stopni i mieszam co jakiś czas.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości