Strona 2 z 2

: 2016-12-28, 22:46
autor: lesgo58
Odetnij odstojniki. Z chłodnicy zrób głowicę bokakoba. Kolumnę wypełnij zmywakami. I tanim kosztem masz sprzęt łatwy w obsłudze do bimbru i spirytusu.

: 2016-12-28, 23:18
autor: janas27
A co myślicie o tych kolumnach? Kega mam więc te 7 stów to w sumie nie majątek

: 2016-12-28, 23:23
autor: robol69
Pozycja nr2 :oki

: 2016-12-28, 23:41
autor: janas27
Opis do 2 kolumny, brać taką typowo jak w opisie czy cos zmieniac?

Wysokość 172 cm, średnica 60,3 mm. Rura podzielona na trzy części; katalizator 20 cm, 60 cm z portem na termometr na wysokości 40 cm. Głowica ma 17 cm wys. z ramką na termometr, oraz zaworek precyzyjny, istnieje możliwość dorobienia wizjera. Chłodnica z rurki karbowanej DN12, 3 m. Całość ze stali KO 304 i 316, spawana metodą TIG, po trawieniu i pasywacji. Wypełnienie ze zmywaków gratis. W komplecie termometr tablicowy temp-101. Kolumna prosta w obsłudze a urobek bezwonny i bardzo mocny 96+% od początku do końca procesu. Kolumna izolowana gotowa do pracy.

W skład zestawu wchodzi:

Katalizator fi 60.3 wys 20cm
Kolumna 60.3 wys 135cm
Termometr tablicowy z rozdzielczością do 0.1*C
Kompletna głowica Aabratek 17 cm z zaworkiem iglicowym chłodnicą z rurki karbowanej DN-12 fi 16mm x 3mb.
Wypełnienie.

Re: Destylator mikro pot still

: 2017-12-28, 20:10
autor: karola44-81
Ta druga opcja moim zdaniem jest ok.
135 cm wupelnienua ze zmywaków jest juz zadowalające.
Miejsce na miedź.
Jak masz kasę to wio.
Nawet po pierwszym razie uzyskasz prawie idealną wódeczkę po rozcieńczeniu 96% jaki uzyskasz.

Re: Destylator mikro pot still

: 2017-12-29, 09:04
autor: drgranatt
karola44-81 pisze:
2017-12-28, 20:10
Ta druga opcja moim zdaniem jest ok. Jak masz kasę to wio.
Ponieważ ostatni post jest z 28 grudnia 2016 r. więc chyba wszystko już pozamiatane i zamiast wio bardziej prrrrrrrr pasuje :wink:

Re: Destylator mikro pot still

: 2017-12-30, 12:59
autor: karola44-81
No tak... dzień i miesiąc ok, ale rok nie ten. :wallangry
Sorki :)