Strona 1 z 1

Smakówka?

: 2018-03-19, 21:22
autor: viko
Witam
Pohasałem po forum ale nic konkretnego nie znalazłem (może coś jest bo to nic odkrywczego).
Jestem ciekaw czy ktoś próbował do surówki ze zbożówki czy cukrówki do drugiego gotowania
dolać soku np. z jabłek i puścić to na kolumnie bez refluksu.
1 Czy jest sens
2 Czy dolać i gotować? Czy lepiej odstawić na jakiś czas.
Mam kocioł bez płaszcza i nie wiem czy jazda na skróty ma sens.
Cudów sie nie spodziewam ale lekki aromat byłby mile widziany.

Re: smakówka?

: 2018-03-19, 21:25
autor: magas
Próbuj, ale nie do surówki, spróbuj do spirytusu.

Re: smakówka?

: 2018-03-19, 23:25
autor: zbyszko
Nie lubię dróg na skróty.
Jeżeli już, to puść dobrze odebrany produkt z pierwszego gotowania, jakieś aromaty powinny się pojawić ale to namiastka.
Podejdź do tematu bardziej poważnie i zrób nastaw na soku jabłkowym, np tak jak na cydr i to dopiero puść na kolumnie.
Nie zapomnij o frakcjonowaniu.