Alkohol
czytałem kolego wajzer twoją odpowiedz(w sumie to podpowiedz) i stwierdzam,że owy przepis jest doskonały (wyobraziłem sobie go i chachałem się sam do siebie)tylko martwi mnie czy prze temperaturze 36,6 drożdże nie wykończą się za szybko i będzie mały% -no ale trudno chciał prosty i szybki to ma- i jeszcze jedno;gdzie ma sobie wrazić rurkę fermentacyjną?
ps.muszę go kiedyś sam przetestować
pozdrawiam
ps.muszę go kiedyś sam przetestować
pozdrawiam
Re: Alkohol
Kupujesz 1 kg cukru, 10 dkg drożdży babuni, mieszasz to wszystko w 4 litrach wody o temp. 30 stopni. Zostawiasz do sfermentowania. Tym sposobem otrzymujesz najprostszy alkohol o mocy około 14%rambo444 pisze:Witam
Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić najprostszy alkohol. Czyli tanio i prosto.
Jestem zielony z tego tematu wiec proszę o wyrozumiałość.
Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami....
tak jak pisze kolega spiryt,następnie całość do gara i na kuchenkę,czekać do puki nie zacznie parować,następnie ręcznik na głowę pochylić się nad oparami i wdychać(tak zwana parówka)
z tym że pierwsze 10 wdechów nie zaciągać się(przedgony) i tak wdychać do upojenia,szybko,tanio i skutecznie(chyba)
pozdrawiam
z tym że pierwsze 10 wdechów nie zaciągać się(przedgony) i tak wdychać do upojenia,szybko,tanio i skutecznie(chyba)
pozdrawiam
-
- 50%
- Posty: 106
- Rejestracja: 2009-12-20, 14:08
- Lokalizacja: pomorskie
Na forum jest metoda Imezing Still ze Szwecji,są potrzebne dwie przykrywki od fermentora,wiaderko 10L oraz 5L+grzłka 80 wat,po trzech dnaich z nastawu jakiegokolwiek ma się 30% alk,a potem jak się napełni podwójnym urobkiem wiaderko 10L ma się po kolejnych trzech dniach 5L 55%,to najprostsza metoda .Jeszcze na allegro można kupić zestaw do zrobienia 20% czystego etanolu...nie wiem nie próbowałem ale może warto to przetestowć...?
"..wypijesz jedno ,drugie piwo -pojdziesz trochę krzywo...a po gorzale wcale..."
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 40 gości