Cześć!
Pytanie może dla was oczywiste, dla mnie nie koniecznie a to z prostego powodu - co patrzę to każdy mówi co innego.
Jeden fachowiec wypowiedział się, że jego znajomy pracuje w gorzelni i mówi że dla tych lepszych trunków używają wody z odwróconą osnozą, pare postów dalej ktoś napisał że taka wódka smakuje ohydnie, ktoś dalej to potwierdził.
Jedni piszą później że najlepiej zwykłą kranówką, ktoś dalej że wody butelkowane najlepiej Żywiec...
Więc pytanie do was, jak to jest z tym rozcieńczaniem?
Dla jasności chodzi mi już o gotowy wyrób do rozrobienia z wodą, nie o surówkę do drugiej destylacji (czy rektyfikacji?)
Pozdrawiam serdecznie.
Jaka Woda do rozcieńczania?
Re: Jaka Woda do rozcieńczania?
Od lat używam wody z filtra RO (odwróconej osmozy) do rozcieńczania i jest OK.
Pozdrawiam
Darek
Darek
Re: Jaka Woda do rozcieńczania?
Od lat używam wody z dzbanka filtrującego Dafi i jest OK.
Re: Jaka Woda do rozcieńczania?
Żywiecki Kryształ z Carrefoura.
Człowiek nie wielbłąd i napić się musi.
Re: Jaka Woda do rozcieńczania?
Witam.
Ja rozrabiam naszą Słupszczowianką (kraniczanką/kranówką) i zawsze wychodzi tak samo smaczna.
Zależy jak leży sami musicie przetestować.
Pozdrawiam,
Dudasz.
Ja rozrabiam naszą Słupszczowianką (kraniczanką/kranówką) i zawsze wychodzi tak samo smaczna.
Zależy jak leży sami musicie przetestować.
Pozdrawiam,
Dudasz.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości