Wino z czarnej porzeczki, czy warte zachodu ?

Zadajemy tutaj proste i podstawowe pytania dotyczące destylacji.
TomekCh
0%
0%
Posty: 1
Rejestracja: 2023-12-14, 21:36

Wino z czarnej porzeczki, czy warte zachodu ?

Post autor: TomekCh » 2023-12-14, 21:54

Witajcie

Swojego czasu zrobiłem wino z czarnej porzeczki.
Natchniony tym, że w poprzednim roku wyszło mi bardzo dobre nastawiłem dużą ilość, jednak coś nie pykło.
Wyszło wytrawne, ale za to mocne, do picia się za bardzo nie nadaje, a jak już to bez przyjemności.
Czy myślicie, że warto je przedestylować czy od razu wylać?
Czy gdybym chciał je całe oddać komuś z tego Forum to by się ktoś znalazł chętny je przygarnąć i zrobić co trzeba?

Pozdrawiam
Tomek

niebieski
0%
0%
Posty: 7
Rejestracja: 2018-10-11, 21:30

Re: Wino z czarnej porzeczki, czy warte zachodu ?

Post autor: niebieski » 2023-12-14, 22:33

Pierwsze, to ile tergo masz? kilkadziesiąt litrów, nie sądzę, kilkaset już prędzej.
Drugie, skąd jesteś?

NickZjadłKot
0%
0%
Posty: 1
Rejestracja: 2023-12-01, 21:26

Re: Wino z czarnej porzeczki, czy warte zachodu ?

Post autor: NickZjadłKot » 2023-12-15, 08:55

Niech ręka boża broni cię przed wysłaniem wina z czarnej porzeczki. Sprubój je ratować, pewnie się uda. Jeśli nie to destyluj, ale szkoda trunku.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 37 gości