Proporcje

Lothar81
10%
10%
Posty: 18
Rejestracja: 2010-02-06, 14:08

Proporcje

Post autor: Lothar81 » 2011-05-29, 13:46

Panowie, macie jakieś sprawdzone proporcje wody/cukru licząc na 1 wsad w kega 50 l ? i ile powinno się z nich mniej więcej otrzymać litrów alkoholu ?
Mam też beczkę 60l, moze i na to jakies proporcje sie znajda na 2 wsady w kega.
Pije bo lubię

Awatar użytkownika
starowar
101%
101%
Posty: 262
Rejestracja: 2011-04-11, 11:38
Lokalizacja: Halinów
Kontaktowanie:

Post autor: starowar » 2011-05-29, 14:13

Ja daje 3kg cukru na 10 litrów wody

chłop
50%
50%
Posty: 126
Rejestracja: 2008-01-10, 17:04

Post autor: chłop » 2011-05-29, 14:49

10 kg cukru,35 l wody.To daje 41 l nastawu.

Pozdrawiam serdecznie.

Awatar użytkownika
czornulek
101%
101%
Posty: 1065
Rejestracja: 2009-01-04, 17:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Post autor: czornulek » 2011-05-29, 14:58

chłop pisze:10 kg cukru,35 l wody.To daje 41 l nastawu.

Pozdrawiam serdecznie.
Da nam to około 5,5L spirytusu :wink:
Nie potrzebuję się dobrze bawić, żeby pić alkohol.

Lothar81
10%
10%
Posty: 18
Rejestracja: 2010-02-06, 14:08

Post autor: Lothar81 » 2011-05-30, 19:26

coś czulem ze moj za "mocny" wyszedl, dalem 12 kg cukru i 36l wody i 1 paczka T3. Stanelo na 0 i tyle. a tez upuscilem 5.5 l spiru. Teraz mam na testy TS24. zobaczymy co wyjdzie. Zaczynam dopiero wiec moge jeszcze cos sknocic ale za uwagi dziekuje.
Pije bo lubię

Awatar użytkownika
czornulek
101%
101%
Posty: 1065
Rejestracja: 2009-01-04, 17:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Post autor: czornulek » 2011-05-30, 20:04

Jeżeli jesteś oszczędny to wykorzystaj wygotowany nastaw, dosyp 8kg cukru i uzupełnij ewentualne braki wodą :wink:
Nie potrzebuję się dobrze bawić, żeby pić alkohol.

pluton
80%
80%
Posty: 452
Rejestracja: 2009-05-22, 15:58
Lokalizacja: Łódź

Post autor: pluton » 2011-06-05, 16:13

czornulek pisze:Jeżeli jesteś oszczędny to wykorzystaj wygotowany nastaw ...
w którym jest pełno syfa...
Jak ktoś ma kolumnę z czterdziestoma polkami, to może sobie na to pozwolić, a jak nie - to potem 2-3 gotowania.

Chyba nie warto.

pozdrawiam
pluton
Błogosławieni ci, którzy nie umieją odpowiedzieć na moje pytanie,
a mimo to milczą.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości