Czarna porzeczka

mar1712
0%
0%
Posty: 2
Rejestracja: 2011-09-05, 13:26

Czarna porzeczka

Post autor: mar1712 » 2011-10-02, 15:48

Witam, jestem nowy na forum, moj dziadek kiedys robil bimber, mam po nim sprzet, wiem mniej wiecej jak sie go robi, juz pare razy robilem z zyta, teraz robilem winko z czarnej porzeczki, zostala miazga i pytanie czy mozna z tego zrobić bimber? tylko jakie proporcje? co i jak, z góry dziekuje za porady. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2011-10-02, 21:29 przez mar1712, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
franta
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2010-04-25, 13:37

Post autor: franta » 2011-10-02, 18:33

Witamy na forum nowego!
Kolego masz wiele do czytania , wpierw czytaj a później pytaj , bo jak na razie to masz bardzo mało przeczytane , to nie jest forum dla leniuszków :lol:

Pozdrawiam
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-

mar1712
0%
0%
Posty: 2
Rejestracja: 2011-09-05, 13:26

Post autor: mar1712 » 2011-10-02, 20:12

czyli nie wiele mam czasu, wiec trzeba wywalic porzeczke?

Awatar użytkownika
vooyeck
50%
50%
Posty: 155
Rejestracja: 2008-08-24, 19:23
Lokalizacja: M@łpolska

Post autor: vooyeck » 2011-10-02, 22:58

Ja to bym nie wywalał... zrób zbożówkę zasyp pozostałościami po porzeczce, zawsze jakiś aromat przejdzie i wódeczka będzie ciekawsza. W końcu grappa jest robiona z wytłoków. A jak Ci się nie spodoba to zawsze można przepuścić jeszcze raz. Na czysto ;)
pozdrawiam
Wujek

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 71 gości