Czereśniowica

Awatar użytkownika
mlody
101%
101%
Posty: 1019
Rejestracja: 2008-06-25, 13:46
Lokalizacja: SOSNOWIEC

Post autor: mlody » 2012-06-28, 07:38

Ja w tamtym roku zrobiłem destylat z czereśni. Mnie on smakował i byłem zadowolony natomiast nie przypadł do gustu wszystkim tym smakoszom co raczej lubią czyste
Pozdrawiam

Ps nastaw był w całości z pestkami gotowany
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach

Awatar użytkownika
ryba82
101%
101%
Posty: 391
Rejestracja: 2009-11-16, 08:14

Post autor: ryba82 » 2012-06-28, 17:34

cemik1 pisze:
ryba82 pisze:Pestki zamierzam oddzielić od nastawu przed destylacją.
Nie idź tą drogą. Pestki przy gotowaniu dają to coś. Różnica jest znaczna. Oczywiście na korzyść destylatu z pestkami.
Dzięki Cemik1 zrobię jak piszesz.

A tu Magas masz destylat z czereśni http://www.s52.sk/produkty/ceresnovica
Człowiek nie wielbłąd i napić się musi.

bnp

Post autor: bnp » 2012-06-28, 21:55

Destylat z wiśni z pestkami to mój ulubiony. Ostatnio popełniłem taki 4 lata temu. W tym roku nie podaruję. :slinka

sycyliusz
30%
30%
Posty: 36
Rejestracja: 2012-03-26, 11:44

Post autor: sycyliusz » 2012-07-03, 09:14

Ale czy taki destylat puszczacie na kolumnę z wypełnieniem czy bez?

bnp

Post autor: bnp » 2012-07-03, 12:05

Ja/my puszczamy na kolumnie z wypełnieniem ale z E-ARC nastawem temp 80-82 sC po odebraniu przedgonu. Końcówka procesu jak przy cukrówce.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości