Ile Cukru w cukrze?
-
- 50%
- Posty: 141
- Rejestracja: 2010-01-15, 12:08
Ile Cukru w cukrze?
Witam szanowne koleżanki i kolegów chciałbym Wam przedstawić z obserwacji ile jest cukru w cukrze. Rok temu z 25 cukru ma drożdżach Moskva Style potrafiło wyjść ok 12 litrów spirta, dziś na tych samych drożdżach ta sama ilość cukru 10 litrów spirta. Ta sama aparatura warunki, temperatura. Inna cena w zakupie rok temu ok 3.50 zł za kg dziś 2.90. Czy Wy tez macie takie problemy? Cukier z domieszką.....sam nie wiem czego
Ostatnio zmieniony 2013-09-22, 01:04 przez zor-ro1970, łącznie zmieniany 1 raz.
Zbieg okoliczności.
Nic nowego kolego nie odkryłeś. Bywało tak od dawna niezależnie od ceny tego cukru.
Być może kupiłeś gorszy cukier.
Ja mam inne spostrzeżenia ale pewnie też to jest tylko przypadek.
Odkąd cukier staniał to uzyski na tym samym sprzęcie dużo wzrosły.
Nic nowego kolego nie odkryłeś. Bywało tak od dawna niezależnie od ceny tego cukru.
Być może kupiłeś gorszy cukier.
Ja mam inne spostrzeżenia ale pewnie też to jest tylko przypadek.
Odkąd cukier staniał to uzyski na tym samym sprzęcie dużo wzrosły.
Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo
Cukier cukrowi nie równy-niestety do słodzenia herbaty czy kawy używam tej białej śmierci i z tego użytku wiem, że to różnie bywa. I tak z 1kg 0,5l zakładam i jest OK. A jak wyjdzie więcej to jest A po trzecim biegu i tak jeszcze mniej, ale czego się nie robi dla przyjemności.Choć tyle w tym zas... ym życiu radości, że nic nie dolega po przyjęciu, w przeciwieństwie do rzeczywistości
Nic co obce mi nie jest obce...A tak w ogóle to nie robie nic bo nic mi sie nie chce...
-
- 50%
- Posty: 141
- Rejestracja: 2010-01-15, 12:08
Najlepsze wyniki uzyskiwałem z cukru pakowanego po 25 kg z Glinojecka. Ale to kryształ w pierwszym gatunku, duze ziarna prawie przeźroczyste, a nie białe.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zor-ro1970, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 50%
- Posty: 141
- Rejestracja: 2010-01-15, 12:08
-
- 50%
- Posty: 141
- Rejestracja: 2010-01-15, 12:08
Zakupiłem 2 palety cukru workowanego po 25 kg,kryształ z Glinojecka. WOW znów 12 litrów z 25 kg. CUkier paczkowany po 1 kg w sklepie jest z domieszka nie wiem czego, ale tam jest 90% cukru w cukrze!!!
Ostatnio zmieniony 2013-10-13, 17:29 przez zor-ro1970, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 30%
- Posty: 30
- Rejestracja: 2013-11-04, 18:51
- Lokalizacja: Łódzkie
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 46 gości