Klarowanie cukrowki
Dobra dzieki za pomoc, musze tysiace postow przewertowac aby sie dowiedziec czy powietrze dopuscic czy nie. Szkoda gadac ale i tak dzieki za odpowiedzi, tyle w temacie. Zanim skoncze czytac, nastaw pewnie sam sie juz grawitacyjnie sklaruje.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez paciuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Różnica w tym że ty nie chcesz sobie przyswoić wiedzy, wszystko robisz na lenia.
O pisowni nawet nie wspomnę, no a przecież polskie znaki na klawiaturze masz.
Ostrzegam cię jeśli nadal będziesz pisał jak piszesz to dla jednego z nas źle się to skończy.
Przestań pitolić że ja cię tylko krytykuję, a kto ci qurwa pisał o wiertarce i mieszadle dgranatt?
Jak użyłeś wiertarki i mieszadła to dopuściłeś dopływ powietrza czy NIE?
Zaczniesz wreszcie używać rozumu, czy nadal NIE?
Tu masz temat dla [shadow=green]zielonego[/shadow] i http://www.bimber.info/forum/viewtopic.php?t=605
Ps. Ja więcej Trola karmił nie będę, poczeka na innych.
O pisowni nawet nie wspomnę, no a przecież polskie znaki na klawiaturze masz.
Ostrzegam cię jeśli nadal będziesz pisał jak piszesz to dla jednego z nas źle się to skończy.
Przestań pitolić że ja cię tylko krytykuję, a kto ci qurwa pisał o wiertarce i mieszadle dgranatt?
Jak użyłeś wiertarki i mieszadła to dopuściłeś dopływ powietrza czy NIE?
Zaczniesz wreszcie używać rozumu, czy nadal NIE?
Tu masz temat dla [shadow=green]zielonego[/shadow] i http://www.bimber.info/forum/viewtopic.php?t=605
Ps. Ja więcej Trola karmił nie będę, poczeka na innych.
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-
- Ernest Hemingłej-
O wiertarce i mieszadle jednak pisałeś ty więc serdecznie przepraszam, mój błąd. Trolem nie jestem tylko zielony w tych sprawach jeszcze. Cukier w nastawie mam blg -4 a procentow alkoholu 12-cie. I dlatego szukam szybkiej odpowiedzi czy przy klarowaniu powietrze mam dopuścić. Na tą chwilę dolany mam środek klarujący, wymieszany wiertarką z mieszadłem i beczka 60L zostawiona tak samo jak przy fermentacji, czyli z rurką.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez paciuk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Ok temat zamkniety bo mieszkam nie w polsce to ma sie mnie w du..pie. Dzięki
@Citizen Kane ty jak zaczynałeś to byłeś expert w tych sprawach?
Dwie strony tematu a nikt konkretnie mi nie napisał (pomógł) czy powietrze mam dopuścić (nie chodzi mi tu o wiertarke) do baniaka odkładając rurke fermentacyjną od niego.
@Citizen Kane ty jak zaczynałeś to byłeś expert w tych sprawach?
Dwie strony tematu a nikt konkretnie mi nie napisał (pomógł) czy powietrze mam dopuścić (nie chodzi mi tu o wiertarke) do baniaka odkładając rurke fermentacyjną od niego.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez paciuk, łącznie zmieniany 2 razy.
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Zostaw to jak stoi, ewentualnie zlej znad osadu i przestań rozkminiać. To czy dojdzie tam tlen czy nie, jest praktycznie bez znaczenia.
Za granicą nie działa Ci również Shift?paciuk pisze:bo mieszkam nie w polsce to ma sie mnie w du..pie.
Ostatnio zmieniony 2016-09-24, 00:11 przez Citizen Kane, łącznie zmieniany 2 razy.
I to jest konkretna odpowiedżCitizen Kane pisze:Zostaw to jak stoi, ewentualnie zlej znad osadu i przestań rozkminiać. To czy dojdzie tam tlen czy nie, jest praktycznie bez znaczenia
Dziękuje
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez paciuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości