Klarowanie cukrowki

paciuk
10%
10%
Posty: 14
Rejestracja: 2016-09-20, 15:33
Lokalizacja: Irlandia

Post autor: paciuk » 2016-09-23, 23:39

Dobra dzieki za pomoc, musze tysiace postow przewertowac aby sie dowiedziec czy powietrze dopuscic czy nie. Szkoda gadac ale i tak dzieki za odpowiedzi, tyle w temacie. Zanim skoncze czytac, nastaw pewnie sam sie juz grawitacyjnie sklaruje.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez paciuk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zbyszko
101%
101%
Posty: 1787
Rejestracja: 2009-11-10, 20:36
Lokalizacja: Biała Podlaska

Post autor: zbyszko » 2016-09-23, 23:41

Nie pierwszy i nie ostatni :wallangry
czytam nie pytam

Awatar użytkownika
franta
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2010-04-25, 13:37

Post autor: franta » 2016-09-23, 23:41

Różnica w tym że ty nie chcesz sobie przyswoić wiedzy, wszystko robisz na lenia.
O pisowni nawet nie wspomnę, no a przecież polskie znaki na klawiaturze masz.
Ostrzegam cię jeśli nadal będziesz pisał jak piszesz to dla jednego z nas źle się to skończy.
Przestań pitolić że ja cię tylko krytykuję, a kto ci qurwa pisał o wiertarce i mieszadle dgranatt?
Jak użyłeś wiertarki i mieszadła to dopuściłeś dopływ powietrza czy NIE?
Zaczniesz wreszcie używać rozumu, czy nadal NIE?


Tu masz temat dla [shadow=green]zielonego[/shadow] i :book http://www.bimber.info/forum/viewtopic.php?t=605

Ps. Ja więcej Trola karmił nie będę, poczeka na innych.
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-

paciuk
10%
10%
Posty: 14
Rejestracja: 2016-09-20, 15:33
Lokalizacja: Irlandia

Post autor: paciuk » 2016-09-23, 23:53

O wiertarce i mieszadle jednak pisałeś ty więc serdecznie przepraszam, mój błąd. Trolem nie jestem tylko zielony w tych sprawach jeszcze. Cukier w nastawie mam blg -4 a procentow alkoholu 12-cie. I dlatego szukam szybkiej odpowiedzi czy przy klarowaniu powietrze mam dopuścić. Na tą chwilę dolany mam środek klarujący, wymieszany wiertarką z mieszadłem i beczka 60L zostawiona tak samo jak przy fermentacji, czyli z rurką.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez paciuk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zbyszko
101%
101%
Posty: 1787
Rejestracja: 2009-11-10, 20:36
Lokalizacja: Biała Podlaska

Post autor: zbyszko » 2016-09-23, 23:55

Eeeeeee no nieeeeeeee
Franek spokojnie, kolega mieszka gdzie mieszka to i wydaje mu się to co wydaje.
A o wodzie sodowej słyszał :?:
Kolo czytanie ma czarnej dziurze, meszki dawno zdechły więc chce wiedzieć co z powietrzem.
A w tym linkowanym temacie jest coś o powietrzu :?: :wallangry
czytam nie pytam

Awatar użytkownika
Citizen Kane
-#Admin
-#Admin
Posty: 5060
Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Post autor: Citizen Kane » 2016-09-23, 23:57

Skoro takie halo jest z klarowaniem, to już się boję jak na nowy kolega przejdzie do etapu destylacji.

8)

paciuk
10%
10%
Posty: 14
Rejestracja: 2016-09-20, 15:33
Lokalizacja: Irlandia

Post autor: paciuk » 2016-09-24, 00:05

Ok temat zamkniety bo mieszkam nie w polsce to ma sie mnie w du..pie. Dzięki
@Citizen Kane ty jak zaczynałeś to byłeś expert w tych sprawach?

Dwie strony tematu a nikt konkretnie mi nie napisał (pomógł) czy powietrze mam dopuścić (nie chodzi mi tu o wiertarke) do baniaka odkładając rurke fermentacyjną od niego.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez paciuk, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Citizen Kane
-#Admin
-#Admin
Posty: 5060
Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Post autor: Citizen Kane » 2016-09-24, 00:09

Zostaw to jak stoi, ewentualnie zlej znad osadu i przestań rozkminiać. To czy dojdzie tam tlen czy nie, jest praktycznie bez znaczenia.
paciuk pisze:bo mieszkam nie w polsce to ma sie mnie w du..pie.
Za granicą nie działa Ci również Shift?
Ostatnio zmieniony 2016-09-24, 00:11 przez Citizen Kane, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
franta
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2010-04-25, 13:37

Post autor: franta » 2016-09-24, 00:09

Zbyszku niech lepiej przedestyluje, przecież widzisz jakie echo hula mu w głowie, a tak na marginesie tak jak mówi CK, temat destylacji za chwilę będzie drążył to może coś dostanie? :lol:
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-

paciuk
10%
10%
Posty: 14
Rejestracja: 2016-09-20, 15:33
Lokalizacja: Irlandia

Post autor: paciuk » 2016-09-24, 00:13

Citizen Kane pisze:Zostaw to jak stoi, ewentualnie zlej znad osadu i przestań rozkminiać. To czy dojdzie tam tlen czy nie, jest praktycznie bez znaczenia
I to jest konkretna odpowiedż
Dziękuje
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez paciuk, łącznie zmieniany 1 raz.

cihy
40%
40%
Posty: 88
Rejestracja: 2006-05-12, 15:25

Post autor: cihy » 2016-09-24, 12:12

paciuk
Idz do sklepu kup książkę o domowym wyrobie win i wszystko jasne. :?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez cihy, łącznie zmieniany 1 raz.
cihy

paciuk
10%
10%
Posty: 14
Rejestracja: 2016-09-20, 15:33
Lokalizacja: Irlandia

Post autor: paciuk » 2016-09-24, 23:20

Nic juz nie będe pytał bo nie ma sensu a cukrówka już prawie mi się sklarowała po użyciu odpowiedniego środka

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 57 gości