Czy zna ktoś to cudo? Z opisu wynika, że doprowadza ph do 5.2 niezależnie od wyjściowego. Wystarczy pomieszać odpowiednią ilość proszku na zadaną ilość wody/zacieru/nastawu aby uzyskać idealną kwasowość.
Karta katalogowa producenta:
http://www.fivestarchemicals.com/wp-con ... -Tech1.pdf
Five Star 5.2 pH Stabilizer
Bufor fosforanowy.
Opis np. tu: http://www.nutrilife.pl/index.php?art=36
Do zimnych zacierów jak najbardziej, ale czy będzie trzymał pH w gorących, raczej nie.
Mam też wątpliwości czy sprawdzi się w owocówkach (i czy w ogóle potrzebny ).
Opis np. tu: http://www.nutrilife.pl/index.php?art=36
Do zimnych zacierów jak najbardziej, ale czy będzie trzymał pH w gorących, raczej nie.
Mam też wątpliwości czy sprawdzi się w owocówkach (i czy w ogóle potrzebny ).
W nocie katalogowej jest napisane "More consistent hop usage in the boil.", znaczy trzyma lub przynajmniej powinien w gorącym, a zacier przed dodaniem enzymu scukrzającego trzeba zjechać do jakichś 50-60°C.Fenol pisze:... ale czy będzie trzymał pH w gorących, raczej nie.
Mam też wątpliwości czy sprawdzi się w owocówkach (i czy w ogóle potrzebny ).
Pozostaje tylko kwestia czy działa?
W owocówkach chyba faktycznie zbędny. Rozpędziłem się troszeczkę
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez lukas_0, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości