Wirtualny toast VI

Wolna strefa o wszystkim i o niczym
Awatar użytkownika
Citizen Kane
-#Admin
-#Admin
Posty: 5058
Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: Citizen Kane » 2017-12-01, 22:05

:beer Dortmunderem

Wasze zdrowie :!:

Awatar użytkownika
seneka
50%
50%
Posty: 193
Rejestracja: 2013-09-22, 16:20

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: seneka » 2017-12-02, 00:16

kwik44 no i jak? :D
ZAISTE WÓDKA POTĘŻNA JEST...ALE BIMBER WIĘKSZĄ MOCĄ WŁADA

kwik44
100%
100%
Posty: 1567
Rejestracja: 2013-09-07, 19:30

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: kwik44 » 2017-12-02, 07:49

Napisałem zaraz wczoraj. W tym samym poście 😀

To kawusią czarną z rana na zdrowie ;)

A tak ogólnie - w smaku destylat zapowiada się fajnie. Natomiast nie będzie miał burbonowego koloru. Garbniki stety/niestety przedestylowałem. Teraz po trzech miesiącach destylat jest tylko słomkowy. Patrząc z perspektywy czasu - trzeba było tylko połowę lub 3/4 przedestylować. A zostawiłem tylko 10%... I brakuje mi też wanilii - ale mam nadzieję, że ta jeszcze się pokaże. Ale to za jakiś rok ;)

To kawą jeszcze raz ;)

Awatar użytkownika
franta
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2010-04-25, 13:37

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: franta » 2017-12-02, 09:41

Lasek w sklepie nie brakuje :lol:
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-

kwik44
100%
100%
Posty: 1567
Rejestracja: 2013-09-07, 19:30

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: kwik44 » 2017-12-02, 10:17

;) ale to nie to samo. Albo inaczej - nie planuję nalewki waniliowej. Inaczej cały ten wysiłek przeznaczony na czytanie tych naszych wynurzeń poszedłby na marne :mrgreen:

Awatar użytkownika
kowal
101%
101%
Posty: 1747
Rejestracja: 2006-02-19, 00:18
Lokalizacja: Z-Dolny Śląsk ;)

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: kowal » 2017-12-02, 13:22

A może dorzuć do beki kawałek mocno opalonej dechy z białego dębu amerykańskiego :mrgreen:

A, żeby było w temacie, zdrówko herbatką z sokiem z czarnego bzu - na zdrowie!
Kuję żelazo, póki gorące :-)

kwik44
100%
100%
Posty: 1567
Rejestracja: 2013-09-07, 19:30

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: kwik44 » 2017-12-02, 14:07

100na strona ;) Więc kawusią popołudniową ;)

kowal - pewnie tak zrobię. Dodać dębiny raczej problem nie jest. Na razie niech dojrzeje jak Pan Bóg przykazał, a później będę kolor poprawiał. Zawsze mogę też zrobić ekstrakt dębowy ;) i ten w małej ilości dodać. Będę się martwił za 3-4 lata.

Awatar użytkownika
98%
100%
100%
Posty: 1746
Rejestracja: 2006-02-04, 14:53
Kontaktowanie:

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: 98% » 2017-12-03, 21:25

albo dodaj płatków vanilia ..
ja z uwagi iż barbórki " jestem na imperezie .. czysta i ..małe co nieco boczuś , sledż ..
( nie śledzenie ) ;))
www.bimberhobby.pl

( sklep dla prawdziwych hobbystów )

Awatar użytkownika
kowal
101%
101%
Posty: 1747
Rejestracja: 2006-02-19, 00:18
Lokalizacja: Z-Dolny Śląsk ;)

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: kowal » 2017-12-03, 21:51

No to zdrówko Forumków testowo rocznym "Burgundziorem", co mi go Zamojskie do 22% dociągnęły.
10 miechów w beczce dobrze mu zrobiło - pachnie trochę łyskaczowo :D Ino się mętny bandzior sklarować nie chce...

A na drugą nóżkę niemieckim "Kirsch wasser" - ponoć z czereśni, nie z wiśni. Bardzo smaczny trunek. Zatem zdrówko i za nowy nadchodzący tydzień! :cheers
Kuję żelazo, póki gorące :-)

Awatar użytkownika
Doody
100%
100%
Posty: 1226
Rejestracja: 2017-01-04, 20:46
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: Doody » 2017-12-03, 21:59

Kowal
Przemroź "dziada" powinien zrzucić osad. :wink:
Ja za Wasze jabłkowym destylatem :cheers
Pozdrawiam
Darek

Awatar użytkownika
kowal
101%
101%
Posty: 1747
Rejestracja: 2006-02-19, 00:18
Lokalizacja: Z-Dolny Śląsk ;)

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: kowal » 2017-12-03, 22:05

To wino można mrozić? :abaras
Kuję żelazo, póki gorące :-)

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6979
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: magas » 2017-12-03, 22:34

Zdrówko Arka słodowicą pale ale z 4 półek.

Awatar użytkownika
Doody
100%
100%
Posty: 1226
Rejestracja: 2017-01-04, 20:46
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: Doody » 2017-12-04, 01:07

kowal pisze:
2017-12-03, 22:05
To wino można mrozić? :abaras
Może nie tak jak nalewki - poniżej zera, ale schłodzenie do okolic "0" na 1-2 dni mogłoby pomóc bez ewentualnych negatywnych skutków.
Pozdrawiam
Darek

Awatar użytkownika
Citizen Kane
-#Admin
-#Admin
Posty: 5058
Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Re: Wirtualny toast VI

Post autor: Citizen Kane » 2017-12-06, 08:26


ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości