Wirtualny toast VI
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Re: Wirtualny toast VI
Napisałem zaraz wczoraj. W tym samym poście
To kawusią czarną z rana na zdrowie
A tak ogólnie - w smaku destylat zapowiada się fajnie. Natomiast nie będzie miał burbonowego koloru. Garbniki stety/niestety przedestylowałem. Teraz po trzech miesiącach destylat jest tylko słomkowy. Patrząc z perspektywy czasu - trzeba było tylko połowę lub 3/4 przedestylować. A zostawiłem tylko 10%... I brakuje mi też wanilii - ale mam nadzieję, że ta jeszcze się pokaże. Ale to za jakiś rok
To kawą jeszcze raz
To kawusią czarną z rana na zdrowie
A tak ogólnie - w smaku destylat zapowiada się fajnie. Natomiast nie będzie miał burbonowego koloru. Garbniki stety/niestety przedestylowałem. Teraz po trzech miesiącach destylat jest tylko słomkowy. Patrząc z perspektywy czasu - trzeba było tylko połowę lub 3/4 przedestylować. A zostawiłem tylko 10%... I brakuje mi też wanilii - ale mam nadzieję, że ta jeszcze się pokaże. Ale to za jakiś rok
To kawą jeszcze raz
Re: Wirtualny toast VI
Lasek w sklepie nie brakuje
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-
- Ernest Hemingłej-
Re: Wirtualny toast VI
ale to nie to samo. Albo inaczej - nie planuję nalewki waniliowej. Inaczej cały ten wysiłek przeznaczony na czytanie tych naszych wynurzeń poszedłby na marne
Re: Wirtualny toast VI
A może dorzuć do beki kawałek mocno opalonej dechy z białego dębu amerykańskiego
A, żeby było w temacie, zdrówko herbatką z sokiem z czarnego bzu - na zdrowie!
A, żeby było w temacie, zdrówko herbatką z sokiem z czarnego bzu - na zdrowie!
Kuję żelazo, póki gorące
Re: Wirtualny toast VI
100na strona Więc kawusią popołudniową
kowal - pewnie tak zrobię. Dodać dębiny raczej problem nie jest. Na razie niech dojrzeje jak Pan Bóg przykazał, a później będę kolor poprawiał. Zawsze mogę też zrobić ekstrakt dębowy i ten w małej ilości dodać. Będę się martwił za 3-4 lata.
kowal - pewnie tak zrobię. Dodać dębiny raczej problem nie jest. Na razie niech dojrzeje jak Pan Bóg przykazał, a później będę kolor poprawiał. Zawsze mogę też zrobić ekstrakt dębowy i ten w małej ilości dodać. Będę się martwił za 3-4 lata.
Re: Wirtualny toast VI
albo dodaj płatków vanilia ..
ja z uwagi iż barbórki " jestem na imperezie .. czysta i ..małe co nieco boczuś , sledż ..
( nie śledzenie ) )
ja z uwagi iż barbórki " jestem na imperezie .. czysta i ..małe co nieco boczuś , sledż ..
( nie śledzenie ) )
Re: Wirtualny toast VI
No to zdrówko Forumków testowo rocznym "Burgundziorem", co mi go Zamojskie do 22% dociągnęły.
10 miechów w beczce dobrze mu zrobiło - pachnie trochę łyskaczowo Ino się mętny bandzior sklarować nie chce...
A na drugą nóżkę niemieckim "Kirsch wasser" - ponoć z czereśni, nie z wiśni. Bardzo smaczny trunek. Zatem zdrówko i za nowy nadchodzący tydzień!
10 miechów w beczce dobrze mu zrobiło - pachnie trochę łyskaczowo Ino się mętny bandzior sklarować nie chce...
A na drugą nóżkę niemieckim "Kirsch wasser" - ponoć z czereśni, nie z wiśni. Bardzo smaczny trunek. Zatem zdrówko i za nowy nadchodzący tydzień!
Kuję żelazo, póki gorące
Re: Wirtualny toast VI
Kowal
Przemroź "dziada" powinien zrzucić osad.
Ja za Wasze jabłkowym destylatem
Przemroź "dziada" powinien zrzucić osad.
Ja za Wasze jabłkowym destylatem
Pozdrawiam
Darek
Darek
Re: Wirtualny toast VI
Zdrówko Arka słodowicą pale ale z 4 półek.
Re: Wirtualny toast VI
Może nie tak jak nalewki - poniżej zera, ale schłodzenie do okolic "0" na 1-2 dni mogłoby pomóc bez ewentualnych negatywnych skutków.
Pozdrawiam
Darek
Darek
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Re: Wirtualny toast VI
Kontynuacjahttp://www.bimber.info/forum/viewtopic.php?f=8&t=6580
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości