Wódka z bimbru zaprawiona płatkami dębowymi średnio palonymi
Wódka z bimbru zaprawiona płatkami dębowymi średnio palonymi
Witam. Zwracam się do kolegów czym zaprawiliby dodatkowo wódkę 40% z bimbru w której leżakują płatki dębowe średnio palone od 3tygodni. Najchętniej zrobiłbym to jakimiś naturalnymi metodami. Wódka ma już kolor bursztynu i posmak dębowej. Czy macie jakieś pomysły żeby osiągnąć coś więcej prócz zwykłej dębowej? Jakieś owoce? Bimber pochodził z gruszek, ale smak gruszek jest znikomo wyczuwalny. Pozdrawiam
Re: Wódka z bimbru zaprawiona płatkami dębowymi średnio palonymi
Dzięki, trochę podobne do Soplicy staropolskiej
Re: Wódka z bimbru zaprawiona płatkami dębowymi średnio palonymi
Nie wiem jak prowadziłeś proces, ale nastaw z gruszek przepuszczony nawet tylko raz, banalnie - na katalizatorze i głowicy, jest wyśmienity w smaku i absolutnie nie psułbym go dębem. Jedyny warunek, musiał kilka tygodni postać, np w szkle.
Dęba daję owszem, ale do czystej wódki i to polecam.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 65 gości