A to już są indywidualne gusta.kryma pisze:- jest alkoholu tyle samo ale na skutek procesów chemicznych nalewka się "zestarzyła" i my naszymi organami smakowymi uczuwamy w niej mniej alkoholu.
Z tej przyczyny nalewka wymaga ponownego "ustawienia" w większości przypadków to wymaga dolania spiru.
Według mnie nalewki po to są starzone aby nie dominował w nich smak i zapach czystego alkoholu, tak jak to widzi również kitaferia:
Każdy jednak lubi i smakuje po swojemu.kitaferia pisze:...to dobrze że alkoholu nie czuć w nucie przewodniej, nie widzę sensu wzmacniania, jak mam założoną na początku zawartość alkoholu.
Ja na przykład bardzo lubię gorący rosół z makaronem tak aby było w nim więcej makaronu niż rosołu i do tego wciśnięty sok z pół cytryny i do tego... zasmażka
Nie, nie bez zasmażki ale z pieprzem i chili
To taka zupa cytrynowa inaczej: zamiast ryżu makaron i bez śmietany
Pozdrawiam
Winiarek